Wat verkoopt Simon eigenlijk in zijn koffieshop?

Wat is dat nou voor rare vraag, joh? Je denkt toch niet aan dubieuze praktijken, hè? Nou, naar wij weten, verkoopt Simon geen cannabis. Maar wie is Simon dan, vraag je je af. Simon is de trotse eigenaar van Simons Koffieshop. Met recht trots, want om op je 25e al een goedlopende zaak te hebben, is best een prestatie. Simon trekt met zijn open lach, menig klant aan. Toch hè, toch als je hem goed in zijn bruine ogen kijkt, dan ligt daar iets verborgen. Wat, dat weten we niet, maar ieder minimens heeft zijn minigeheim.

Oeps, zeiden we nu minimens? Ja. Simon is klein. Niet een klein mens van onder de 1,50m, niet zo klein als de kleinste lilliputter van bijna zestig centimeter, nee Simon is ongeveer 170. In millimeters dan. Nu denk je natuurlijk dat hij een kabouter is. Duh, kom op zeg, sprookjes bestaan toch niet! Zo'n ding met een rode muts en een drankneus? Dat meen je toch niet, hè? Nah, Simon is een trendy miniman die met zijn paar-dagen-baard en opgeschoren slapen de hunk van de ministad is.

Is er dan ook nog een ministad? Goed geraden! We hebben het over de ministad van Robotime. Een bruisende stad met vintage winkeltjes, leuke huizen en hippe restaurantjes, waarvan Simons koffieshop er eentje is. De minimensen leven hun leven zoals wij het ook doen; ze werken, sporten en relaxen, alleen doen ze alles in miniformaat. Ze hebben ook hun eigen troubles en Simons problemen beginnen op de dag dat zijn maat Sam, van Sams study, in paniek zijn koffieshop binnen komt stormen, met beslist geen miniprobleem.

Wil jij weten waarom er ineens paniek is? En is Simon wel zo onschuldig als we denken? Dit lees je in Robotimes seizoen 1, het spannende vervolgverhaal over Simon en zijn medeminimensen.

Robotimes