Binnenkort bij Robotime.nl: Rolife Mystic Archives series

Geïnspireerd op drie grote, magische, maar fictieve filmpersonages uit de archieven van de vorige twee eeuwen, komt Robotime met een serie echt geweldige bouwpakketten: de Mystic Archives. Als er ooit een Oscar voor de beste details wordt uitgereikt, dan mag Robotime hem aannemen.

Hommage aan drie verfilmde personages

Beginnen we met de oudste daterend uit het midden van de negentiende eeuw, dan hebben we het over Alice in Wonderland, een fantasy geschreven door Lewis Carroll in 1865. Op de voet gevolgd door een verhaal van Sir Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes. Slaan we een eeuw over, dan vinden we in 1997 Harry Potter gecreëerd door J.K. Roling.

Rolife Alice's Tea Store, Never Ending Tea Party

Helemaal gebaseerd op speelkaarten, harten, ruiten schoppen en klaver, vinden we een Tea Store à la Alice in Wonderland verfilmd door Disney.
Natuurlijk krijg je het beroemde konijn en de klok. Ook aan theekopjes geen gebrek, net zoals de attractie in de Disney-parken, Mad Hatter. Je vindt ook het kleine deurtje terug en wel onderaan de vitrine. Een geweldig etagère met de heerlijkste gebakjes behoort ook tot het interieur van de winkel en in de kast staat alles wat je nodig hebt voor een never ending tea party.

Rolife Mose's Detective Agency

Ook geweldige details heeft het Moses Detective-agency! Je vindt Sherlock Holmes' typerende Burberry-hoed, zijn gebogen Briar-pijp en natuurlijk een vergrootglas. De scherpzinnige speurder had nog een antieke telefoon met draaischijf, een oude typemachine en een prikbord met foto's van vermiste personen en van verdachte voertuigen. Alle clous zijn met rode draden verbonden om de juiste link te leggen, want de 10.000-dollarreward loert om de hoek.

Rolife Kiki's Magic Emporium

Bij heks Kiki vinden we veel terug van Harry Potter. Het bord 'Magic emporium' wordt bekroond met een Nimbus-bezem. Natuurlijk vinden we Hedwig de uil terug, maar ook een heksenhoed, toverlamp en een alziend oog. Oogstrelend zijn de glazen stolppotjes met kurkdeksel, de kast met witte boxen en de kaarsen. We vinden Harry Potter-toverdrankjes zoals: felix felice, love potion, en zelfs wolf's bane potion.

Van deze geweldige serie, met lampjes, zijn je bouwwerken iets meer dan twintig centimeter hoog en je kunt er best een paar relaxte avondjes mee doorbrengen. Koop jij ze per stuk of ga je meteen voor de hele serie?

KnutselenMiniatuurhuisjesRobotimeRolife