Over Robotime

Het begon in 2007 met de inmiddels beroemde 'robotic T. rex' die je zelf in elkaar moest zetten en geheel gemaakt was van hout. Dit originele, duurzame en innovatieve idee om volwassenen en kinderen creatief en interactief bezig te laten zijn, sloeg in als een bom en Robotime was geboren. De mensen waren de milieuvervuiling, de klimaatverandering en de speelgoedafvalberg zat en de evolutie van duurzame hobby's nam een vlucht. Robotime werd de trendsetter.

EN71-gecertificeerd

Daar vandaan heeft Robotime zich ontwikkeld tot wereldwijd hét bekendste kwaliteitsmerk van houten 3D-puzzels, houten constructiesets, bouwpakketten en speelgoed. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam heeft meer dan zestig ontwerpers en ingenieurs. Zij hebben als speerpunt, topkwaliteit. De DIY-pakketten zijn gemaakt van niet-giftige en milieuvriendelijke materialen en hebben dan ook internationale certificaten: EN71-1-2-3, EN62115, FSC, BSCI, FAMA Disney, EMC en ASTM-F963. De producten zijn veilig bevonden voor Europa. Om deze kwaliteit te waarborgen, maken vijfhonderd werknemers per maand twintig miljoen onderdelen voor jouw bouwsets! Robotime heeft inmiddels meer dan vierhonderd modellen. Gemiddeld ontwikkelen ze twee nieuwe modellen per maand en exporteren meer dan 60.000 constructiesets per maand over de hele wereld.

Boeiend, educatief en decoratief

Wat heb je eraan om een bouwpakket in elkaar te zetten dat vervolgens naar zolder verdwijnt? De bouwpakketten van Robotime zijn stuk voor stuk pareltjes voor homedecoratie, zo heb je er dubbel plezier van. De bouwpakketten worden gemaakt met onder andere state-of-the-artlasertechniek en zijn puur gericht op het plezier van het in elkaar zetten en stimuleren van diverse vaardigheden.

De submerken

Grofweg kun je de modellen opdelen in de Robotic dinosauriërs, Mechanical Gears (mechanische bouwpakketten met tandwielen), muziekdozen, en DIY-miniatuurhuizen. Deze hobby's zijn ondergebracht in drie submerken: ROKR, Rolife en Robud, waarvan de eerste twee het bekendst zijn.

ROKR: STEM-ontdekkingstocht in techniek. (STEM: Science Technology Engineering Mathematics) Houten decoratieve bouwpakketten voorgesneden met precisielasertechniek, die je meestal zonder lijm in elkaar zet, die daadwerkelijk mechanisch rijden of werken door middel van houten tandwielen.

ROLIFE: ontdekkingstocht in miniatuurbouw. Kleine diorama's van bijvoorbeeld winkeltjes, waarin veel schattigs te ontdekken valt. De DIY bouwpakketten hebben diverse materialen, waarvan je de meeste onderdelen zelf knipt of snijdt, die je voornamelijk met lijm in elkaar zet en die een erg hoge, decoratieve waarde hebben.

inCount BV en Robotime Nederland

Om de onweerstaanbare bouwpakketten van Robotime voor jou in Nederland beschikbaar te maken, werken wij, inCount BV, sinds 2021 samen met Robotime International Limited. Dit doen we in de vorm van Robotime Nederland. Robotime Nederland is officieel verkoper voor Robotime in Nederland. Via onze website Robotime.nl en diverse andere van onze kanalen, kun je nu de modellen van Robotime in Nederland bestellen in plaats van weken te moeten wachten op leveringen vanuit het buitenland.

Veel bouw- en kijkplezier!

Robotime Nederland nieuwsbrief

Af en toe sturen wij een nieuwsbrief over bijvoorbeeld nieuwe producten. Vind je het leuk deze te ontvangen? Laat dan je e-mail adres achter. Je kunt je altijd weer eenvoudig uitschrijven!