Ervaringsblog: Monique bouwt de Heavy Truck

'Een vrachtwagen, Mo, wat moet jij daar nou mee?' Of: 'Leuke truck, heeft je vriend gebouwd?' Of: 'Mooi compleet model heb je gekocht, is dat helemaal van hout?' Dat zijn de meeste opmerkingen die ik krijg op mijn bouwpakket van de Heavy Truck. Om maar met de laatste vraag te beginnen, ja, helemaal van hout! En zonder lijm, dat vind ik nog wel het geniale aan deze bouwsets van ROKR.

Zelfbouw en volharding

Op de eerste twee vragen is het antwoord wat gecompliceerder. Ik had dit pakket eigenlijk gekocht voor mijn vriend, maar toen hij door tijdgebrek er maar niet aan begon, dacht ik, why not? Dus ja, ik heb hem echt zelf gebouwd. Niet dat het zonder slag of stoot ging, ik heb wel gemopperd, maar ik kreeg het voor elkaar!

Wat ging er mis?

Voor de afgeronde 'hoeken' van de vrachtwagen, dus bij de neus en het dak bijvoorbeeld, krijg je buigbaar hout. Met laser zijn er in houten stukjes gleufjes gemaakt waardoor je het kunt buigen. Superslim, maar helaas was ik te ruw en braken meerdere onderdeeltjes. Ik heb die breuken gelijmd en nu zit het prima.

Wat ging er goed?

De rest dus, anders had hij niet in elkaar gezeten. En wat een geweldig mooi gedetailleerd bouwpakket is het. Ik vind Amerikaanse trucks sowieso al ontzettend gaaf om te zien, vergeleken bij die saaie Nederlandse vrachtwagens en deze vrachtauto is echt zo'n model waar je naar blijft kijken.

Super gedetailleerd

Ik noem even wat dingen die ik geweldig mooi eraan vind. De cabine bijvoorbeeld heeft stoeltjes, het deurtje kan open en dicht en er zit ook nog een stuur in. De neus met de grille, de verstralers op het dak en de uitlaten zijn natuurlijk het summum. Ik heb fraaie detailopnames in een filmpje gezet.


Kortom, ik sluit niet uit dat ik nog wel eens een voertuig ga bouwen, bijvoorbeeld de rijdende Harley, ook al lijkt dat minder ladylike!

Shop de Heavy Truck die Monique bouwde hier!

Houten bouwsetsModelbouwRobotimeRokr