Nancy is 160 centimeter, eh millimeter

Nee, we vergissen ons niet. En ja, je leest het goed. Nancy is een minimensje. Een beetje kleiner dan we gewend zijn, maar verder gewoon zoals jij en ik, niet met puntoren, geen vleugels en geen schoenen met een belletje op een punt. Nancy heeft wel schoenen met een flinke punt, maar zulke trendy pumps dragen de dames onder ons ook. Hoewel in haar bakkerij draagt ze gemakkelijke Crocs. De hele dag op pumps croissantjes bakken, daar wordt Nancy veel te moe van. Behalve Franse lekkernijen bakt Nancy, de warme bakker van Robotimes ministad, ook verse koffiebroodjes en knapperige stokbrood.

HO, STOP! Even terugspoelen. Ministad? Ja, we zeiden echt ministad. Inderdaad zoiets als Madurodam, maar dan nog een tikkie kleiner. Dat wist je niet, hè, dat er een miniatuurstad van bouwpakketten bestaat waarin moderne meiden zoals Nancy wonen en werken. En Nancy, eind twintig, met haar typerende korte bruine haar en blauwe ogen, werkt hard. Keihard. Ze heeft niet alleen haar bakkerij, maar ze heeft daarnaast ook haar ijskraam Miss Dessert, die opengaat als haar bakkerij sluit. Echt, daar loopt het water je in de mond als je in haar vitrines kijkt: desserttaarten, geglazuurde donuts en zalige multilayer cakes.

Al deze heerlijkheden vinden gretig een weg naar de hongerige magen van vele ministadbewoners. Nancy is dan ook geliefd bij iedereen. Nancy is een echte levensgenieter, ze houdt van eten, bakken en feesten. Ze is misschien geen universiteitstype, maar in haar eenvoud is het een lieve meid met een warm karakter. Haar gulle lach vanonder haar sproetjes werkt aanstekelijk en in haar Party-huis geniet menigeen van haar gezellige feestjes. Totdat ...

Ja, totdat Nancy's leven op zijn kop komt te staan. En of genieten dan nog wel aan bod komt, dat lees je in het verslavende vervolgverhaal Robotimes. Begin bij seizoen 1, dan kom je alles te weten over de miniwereld van Nancy.

Robotimes