Sam heeft een minigeheim met maxi-gevolgen

SAY WHAT? Je kent Sam niet? Die vriendelijke jongen van het antiquariaat. Nee? Geen belletje? Is dat omdat je denkt, duh, antiquariaat lekker suf, lekker muf? Daar vergis je je misschien in. Toegegeven, het bruine ribcolbertje met stropdas dat Sam altijd draagt, lijkt niet zo trendy. Ook zijn bruine haar in een scheiding lijkt wat outdated, maar weet je, het gaat allemaal weer in de mode komen en dan is juist Sam geen modemeeloper, maar een echte trendsetter. En dat hij de rust van zijn antiquariaat, de kennis die zijn boeken brengen en de regelmaat van zijn leven waardeert, zoeken we dat stiekem niet allemaal? Trouwens met zijn bruine ogen en zweem van een baard, valt menig minivrouwtje als een blok voor Sam.

Minivrouwtje? Is Sam dan een miniman? Yep. Sam woont in de ministad van Robotime. Hij leeft net als jij en ik, maar dan in het miniatuur. In deze stad met huizen, winkels en restaurantjes heeft Sam zijn study waarin hij tweedehandsboeken verzamelt en zo af en toe eens wat verkoopt. Hij heeft zijn winkel zo ingericht dat het echt gezellig is om door de planken vol met antieke boeken te snuffelen. Hij maakt zelfs een bakje koffie voor je als je in zijn zithoekje in de heerlijke fauteuil wegdroomt bij alweer een spannend boek.

Kijk, en daar ligt de kracht van Sam. Want het gaat natuurlijk niet om het uiterlijk van iemand, maar om het innerlijk. Sam is een intelligente, behulpzame, gewetensvolle, begin dertiger die voor zijn medemens door het vuur zal gaan. Maar dat dit ooit nodig zou zijn, dat zijn lekkere relaxte leven helemaal overhoop gegooid zal worden door een bizar geheim, dat had ook Sam nooit kunnen bedenken.

Jij wilt nu uiteraard dat geheim weten en wat er dan gebeurt dat Sams wereld helemaal op zijn kop komt te staan. Dat kun je lezen in het spannende vervolgverhaal Robotimes. Je vindt seizoen 1 hier! En neem gelijk ook even een kijkje in zijn gezellige boekenwinkel!

Robotimes