Ervaringsblog: Monique bouwt de Tower Bridge

Nu alweer een paar maanden maak ik bouwpakketten. Ik kan wel zeggen dat het een heel grote hobby is geworden! Alleen al het verlekkerd snuffelen door de site van Robotime.nl is een groot deel van de lol. Hoewel ik verslaafd ben geraakt aan diorama's, miniatuurscènes, is het erg leuk om tussendoor andere soorten bouwsets te maken. Zo kwam ik op hun site terecht bij beroemde bouwwerken. Omdat ik Londen zo'n heerlijke stad vind, iets met goede herinneringen en zo, nam ik de Tower Bridge. Hij ziet er supergedetailleerd uit, net zoals in de werkelijkheid.

Fijne 3D-puzzel om tussendoor te doen

Met even over de honderd puzzelstukken is dit een makkie. Leuk voor iedereen. Alles wat je nodig hebt, zit erbij. Zelfs een schroevendraaiertje en ledverlichting mét batterijen. Altijd zo irritant als je eerst nog naar de winkel moet om dat te kopen, maar alles is inclusief.

Romantische sfeerverlichting

Behalve een lampje dat stuk ging, was het een erg leuk bouwpakket. Hij staat te pronken voor het raam en 's avonds met lampjes aan, is het echt een juweeltje. Meest gehoorde opmerking: 'Hé, heb je dat souvenir in Londen gekocht?' En als ik dan zeg dat ik het zelf gemaakt heb, dan willen ze het niet geloven. Maar als bewijs heb ik een filmpje en ik ben poepietrots.

Tips:

  • Onderdeel E is het doorzichtige papier.
  • De houten ronde pinnen goed schuren zodat ze makkelijker in de hoeken glijden.
  • De brugdelen moet je helemaal aanschuiven naar de toren.
  • De gleuven van de geveltjes van de toren moet je echt goed schuren.
  • D6, moet je doordrukken naar onderen, verder dan je denkt.
  • De lengte van het lampjessnoer is exact. Als je boven op de brug recht oversteekt i.p.v. schuin heb je net wat meer lengte. Ik trok te hard en een lampje ging stuk.

Erg mooi model geworden. Misschien ga ik ook nog wel de Eiffeltoren bouwen, lekker ontspannen bij een croissantje en café au lait!

De Tower Bridge shop je hier!

Houten bouwsetsModelbouwRobotime