Must-read blog! Monique bouwt een draaimolen

Al een tijdje ben ik het appen op mijn phone zo zat, op de tv blijf ik zappen, want er is toch niets en op Netflix heb ik zowat alles al gezien. Dus toen ik een half jaar geleden met bouwpakketten in aanraking kwam, heb ik eindelijk een opvulling van de digitale leegte gevonden. Het geeft zoveel voldoening iets met je eigen handen te bouwen! Ik heb vaak miniatuurhuisjes die me wel een week of meer plezier geven. Soms wil ik een makkelijk tussendoortje en dit keer was mijn oog gevallen op de Merry-go-round, een klassieke draaimolen. Lees verder dan vertel ik je er meer over!

Gezellig avondje knutselen

Met 174 stukjes kun je deze schattige draaimolen in een avondje afkrijgen. Hij is dan ook voor vanaf acht jaar geschikt, maar ik had er net zoveel plezier van en ik ben bijna tien keer zo oud. Ik zou zeggen dat hij gemiddeld moeilijk was. Je krijgt vier platen en een handleiding in twaalf stappen en dat is allemaal goed te volgen. Ik had alleen de cute paardjes de verkeerde kant op gedaan, maar dat maakt verder niet uit. Overigens toen ik hem kocht, had ik niet begrepen dat hij echt kon draaien, cool, dus dat was weer een leuke meevaller!

Krullen, hartjes en slingertjes

Wat me een extra goed gevoel geeft bij zo'n bouwpakket van ROKR, is dat je het helemaal van hout maakt, zonder lijm, netjes voor het milieu! Erg knap, hoe ze dat plannen hoe je alles in elkaar moet zetten. Het sluit ook allemaal bizar goed op elkaar, doordat het met laserstralen is voorgesneden. Ze hadden kennelijk in de platen nog wat ruimte over, want je krijgt een heel paardje voor reserveonderdelen. Met laser tekenen ze ook de versierinkjes, echt erg lief!

Ze hebben bij Robotime.nl nog meer kermisattracties. Ik denk dat ik die ook ga doen. Ik heb al een draaimolen met muziek gemaakt, nu nog een reuzenrad. Ik heb een filmpje gemaakt met wat tips. Nu is de grote vraag: ga ik hem houden of geef ik hem weg als leuk decoratief cadeautje?