Met Robotime duurzaam modelbouwen

Wat is een duurzaam artikel?

Dat is een product dat: bij 'geboorte' en tijdens zijn levensduur en na zijn 'dood', geen nadelen oplevert voor de planeet. Het moet geen grondstoffen opeten die we niet meer kunnen aanvullen. Daarbij moet het lang meegaan, hernieuwbaar, herbruikbaar of recyclebaar zijn. Het antwoord? Glas, ijzer en hout. Glazen en ijzeren modelbouw is wat lastig, dus hout blijft over, dé vernieuwbare productiebron van onze planeet.

Modellen van triplex

Triplex is drie fineerlagen kruislings verlijmd. Bij het efficiënte productieproces wordt alles van de boom gebruikt: Schors voor tuinen, zaagsel voor paardenstallen en de boom voor fineer. De boom wordt rondgedraaid en een grote kaasschaaf haalt er een plak af van een millimeter dun van honderden meters lang. Een boom levert 2000-6000m² triplex op! Dat zijn heel wat Robotime-bouwpakketten!

Geen extra lijm of verf

Onze houten constructiekits bouw je voor circa 95% met slimme pen-en-gatverbindingen, zonder lijm. Daarbij zijn de meeste Robotime-bouwsets naturel en onbehandeld. Zonder verf zijn ze duurzamer en erg decoratief.

Circulaire economie: help in vier stappen modelbouw te verduurzamen

  1. Onze dozen zijn van gerecycled karton. Natuurlijk doe jij hem in de oud-papierbak en het plastic in de PMD-bakken (Plastic Metaal Drankpakken).
  2. Gooi resthout niet weg als je nog meer houten bouwpakketten gaat maken. Misschien kun je er zelf nog reserveonderdelen uit zagen.
  3. We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar misschien word je het model ooit zat. Gooi het niet weg, maar breng het naar de kringloop. Of je kunt het weer uit elkaar halen en doorgeven aan een volgende hobbybouwer.
  4. Duurzaam is meer pakketten tegelijk bestellen en bij een afhaalpunt ophalen. Scheelt ook verzendkosten in je portemonnee.

Met de eerste drie tips kunnen we je niet helpen, maar met de laatste wel. Kijk of je een korting kunt krijgen als een hele serie modelbouwpakketten tegelijk bestelt!

Houten bouwsetsModelbouwRobotimeRobotime nederlandRokr