Tips en tricks van Rogé over de Heavy Truck MC502!

Rogés eerste reactie: “Wauw, vette truck! Het is echt een pronkstuk geworden en de deuren kunnen ook nog eens open en dicht”.

Rogé van Modelbouw en Meer, heeft de ROKR Heavy Truck, de MC502, in elkaar gezet. In deze blog deelt hij als ervaren modelbouwer tips en tricks met jullie, over de modelbouw van deze Amerikaanse truck. Volgens hem is het niet alleen een bouwpakket voor mannen, want hij noemt het multitasken en daar zijn vrouwen ook heel goed in! Vanwege de breekbaarheid vindt hij het wel meer een bouwpakket voor volwassenen, dan een knutselpakket voor een kind.

Van dieseltank tot spatborden, modelbouw van hout

Hier volgen zijn tips. Als je de punten die Rogé genoemd heeft even wat aandacht geeft, dan kan ook jij een mooie truck bouwen!

Dieseltanks

Even opletten geblazen om niets te breken! Leg A19 en A20 plat op tafel om A5 erin te drukken. Haal A31 omzichtig uit de platen en buig het voorzichtig.

Draaischotel

Bij het chassisgedeelte heb je de draaischotel. Dat is het plateau waar de oplegger op vast zit. Dit is even priegelen, want tja, dat multitasken, hè.

Stoelen

Dan een stukje verder in het bouwproces kom je bij de stoeltjes en daar heb ik het uitsteeksel van B24 bijna afgebroken. Dit is het onderdeel dat in de rugleuning moet. Schuur aan die pinnetjes even een ietsiepietsie schuin kantje. Dan gaat het prima. Bij het monteren van de stoeltjes op de bodemplaat, is het van belang om aan de onderkant tegendruk te geven.

Voorruiten

Schuur aan de pinnetjes een minuscuul klein schuin kantje, anders krijg je B36 er niet op, want het dak van de cabine moet er ook gelijk mee vast komen te zitten. De raampjes zijn kwetsbaar, dus ook even tegendruk geven bij het monteren van B36.

Slaapcabine

Bij het in de bodemplaat duwen van schot C9, is het van belang om de bodemplaat aan de voorzijde naar achteren te duwen, anders krijg je schot C9 niet vast.

Uitlaten

Poe poe, de uitlaten zijn allemaal losse ringetjes en rare onderdelen. Hier moet je echt goed naar de tekening kijken hoe het in elkaar moet, want de verschillen tussen de onderdelen zijn klein. Let even op dat je C12 goed erop zet, want deze heeft aan één kant een net iets langer pinnetje en daar komt later het bovenste deel van de uitlaat deel op.

Bumper

Oeps, tja, nu had zelfs ik een probleem. Ik heb aan de pinnetjes van D15 een klein schuin kantje geschuurd, maar helaas met het erop buigen van de bumper D25, brak hij. Gelukkig zit er nog een bumper in de uitdrukplaat, dus ik was blij en ging het met goede moed nog eens proberen. Helaas weer krak. Tja, hier heb ik maar even lijm bij gebruikt en nu zit het prima.

Spatborden

Bij het monteren van de spatborden zijn de spatlappen erg kwetsbaar en deze heb ik uit voorzorg aan de achterkant met lijm besmeerd, zodat ze steviger zijn en niet afbreken.

Conclusie over dit houten bouwpakket

Dit waren de punten waarbij ik extra aandacht nodig had. De wielen en de rest gingen prima. Ook bijvoorbeeld de achterassen in chassisdeel zetten, ging goed. Ik ben verder tevreden over het bouwpakket, want alles past perfect in elkaar en het ziet er netjes uit. Het is echt een vette truck. Een waar pronkstuk met deurtjes die open en dicht kunnen. Ik laat hem ongeschilderd, maar je zou hem ook in je favoriete kleuren kunnen schilderen. Maar dat is aan jou …je shopt de Heavy Truck hier.