Stof is dichterbij dan je denkt…

En dat je schoonmoeder dan haar vinger stiekem over dat randje haalt en dat ze misprijzend naar je kijkt... WAT? Dat had je toch van de week speciaal voor haar komst nog even gestoft? Hoe is het mogelijk, alweer stof? Ja, je kunt een stofafzuiging of het duurste luchtfiltersysteem hebben, maar stof krijg je toch. Of je nu wilt of niet, stof is gewoon aanwezig in de lucht en slaat neer op alle spullen. Dingen die je dagelijks door je handen hebt, daar zie je het niet op, het blijft aan je handen plakken. Maar vooral decoratieve items zijn het slachtoffer van stof en vuil. Vuil gaan we op allerlei manier te lijf.

Wie afstoffen kan automatiseren, wordt biljonair

Niet iedereen, maar veel mensen hebben wel een van deze huishoudelijke apparaten: een wasmachine, wasdroger, vaatwasser, stofzuiger of stofzuigrobot. Zijn we zo lui dat we niets meer met de hand willen doen? Neuh, gemak dient de mens. De tijd die je niet aan met de hand kleding wassen, afwassen en was ophangen, hoeft te besteden, kun je mooi voor andere zaken gebruiken, zoals je hobby: miniatuurhuisjes bouwen! Daarbij schijnt het bijvoorbeeld milieuvriendelijker te zijn een vaatwasser te gebruiken. Als je dagelijks meerdere keren met de hand afwast, verbruik je veel meer water dan dat je vaatwasmachine gebruikt. Er blijft echter één taak over die we vooralsnog niet kunnen automatiseren. Afstoffen.

Miniatuurhuisjes en stof gaat niet samen

Maarrr … Je hebt ook van die decoratieve items die allerlei onmogelijke hoekjes hebben, waar je niet bij kunt en waar stof toch in blijft zitten. Een van zulke items is natuurlijk een miniatuurhuisje. Wat een drama om dat af te stoffen! Stofzuigen gaat natuurlijk niet, veel te link dat je minispulletjes in de hongerige buik van je stofzuiger verdwijnen. Met nat afnemen kan niet, veel spulletjes zijn van karton of hout. De kleur kan dan verbleken of het papier zelfs vervormen door het vocht. Er zit niets anders op dan, voordat je schoonmoeder weer misprijzend gaat kijken, het helemaal met een wattenstaafje af te nemen.

Of … je zet er een handige stofkap van ons overheen. Zo spaar je tijd en moeite en blijft je bouwpakket prachtig!