De oogappel van modelbouwer Monique: Carls fruitshop

Een week lang genoten van Carls fruitshop

Telkens als ik een bouwpakket van Robotime.nl af heb, denk ik, dit was echt het leukste, mooiste, prachtigste bouwpakket ever. En dan denk ik, ik ga er niet nog meer doen, want dit bouwpakket kan niet overtroffen worden. Maar ja, ik ben toch een beetje verslaafd en dan haal ik er toch weer meer in huis. En mijn laatste bouwset vond ik weer zo'n toppertje. Carls fruitshop! Nou ja, er zitten ook groentes in dit winkeltje, niet alleen fruit, maar wat een geweldige bouwkit. Wat heb ik genoten van de week knutselen die het me bracht.

Perfectionisme zit hem in de details

Voor mij gaat het bij een bouwpakket om de details. Ik vind het belangrijk dat de items in het diorama in de goede verhouding staan tot het geheel. Je hebt soms poppenhuizen waar dan bij gebrek aan beter een theekopje net zo groot is als de theepot zelf. Geen probleem uiteraard, alle miniaturen zijn heerlijk, maar ik ben een perfectionist en ik zoek echt tafereeltjes die op alle vlakken kloppen. En Carls fruitshop is weer zo'n pareltje.

Geen rotte appel in de mand!

Je krijgt een aantal groenten kant-en-klaar, zoals de bananen, mango's en wortelen. Ook de stolppotten met kurkdeksels krijg je. De rest maak je zelf van onder andere bijgeleverde kraaltjes waar je bijvoorbeeld zelf steeltjes of blaadjes in zet. Ik vind het vooral geniaal hoe creatief ze bij Robotime zijn om voorwerpjes te bouwen. Bijvoorbeeld de preitjes zijn gemaakt van witte krimpkous met rolletjes groen papier! Je moet het maar bedenken. Ingenieus vond ik bij dit bouwpakket het vintage weegschaaltje. Wat een zoet schatje! Ook erg leuk vond ik de bakjes met gesneden fruit onder cellofaan. Zulke kleine details zijn voor mij de kers op de taart!

En nu vind ik het eng. Zal ik wel of niet een nieuw bouwpakket gaan maken? Ik weet het antwoord...

Bekijk hieronder de video die ik erover maakte!