Robotimes seizoen 1, aflevering 7

In de vorige aflevering … Nancy heeft het geheim aan Carl en Anne verraden. Dora, het meisje waar Carl verliefd op is, sluit zich aan bij het groepje en Cathy vertelt dan maar dat er een geheime methode is om in de wereld van de Reusachtigen te komen. Anne ontdekt dat het boek met het geheim in haar slaapkamer niet terug kan naar Sams studio omdat modelbouwer Charles in de nacht veranderingen heeft aangebracht. In Charles werkkamer gaat een potje goudverf om en er ontstaat een raadselachtige vorm.

Op de miniatuurstraat voor Dora's loft

Anne hapt naar adem en spuugt wat goudverf uit die in haar mond terecht is gekomen. Gadver, wat goor. Ze wrijft wat prikkende verf uit haar ogen. Ook haar hart klopt als een wilde. Niet alleen van inspanning om de pot verf half zo groot als zijzelf om te trekken. Ze negeert Dora en Carl die geschrokken vanuit Dora's loft naar haar gillen. Nog niet eerder heeft een miniatuurmensje dit gedaan …
Aan de ene kant is Anne bang voor pijn, alhoewel ze weet dat ze niet vermoord kan worden, maar aan de andere kant… Als haar plan toch eens mag slagen. Als een wilde springt ze op en neer en zwaait met twee armen als een schipbreukeling op een onbewoond eiland die in de verte de laatste boot ter wereld voorbij ziet varen. Het engst vindt ze nog wel de Reusachtige, wat gaat hij doen?

In Charles' werkkamer

Charles knijpt in zijn arm, au, nee, hij droomt niet. Het is nog vroeg, zijn dagelijkse borrel heeft hij ook nog niet genomen. Hij wrijft in zijn ogen. Hij moet gek geworden zijn. Hij pakt zijn smartphone en neemt een foto. Als hij zich iets verbeeldt, dan zal het niet zichtbaar zijn op zijn phone, maar het is wel zichtbaar! Een goudkleurige kabouter, met twee beentjes, twee armpjes en een hoofdje met twee staartjes en het piept. Als het geval niet bewogen had, had hij nog aan een grap van de modelbouwclub gedacht, maar het ding beweegt. Als een idioot staat het op en neer te wippen. Charles trekt zijn stoel dichterbij om het fenomeen beter te bekijken. Als hij dan toch gek geworden is, dan maar volop erin.

Op het dakterras van Dora's loft

“Wat moeten we nu doen, wat een afschuwelijk ongeluk!” huilt Dora.
Carl neemt haar troostend in zijn armen. Tja, de een zijn dood …
“We moeten haar redden, Carl.”
Carl overdenkt hardop: “We mogen overdag niet op straat zijn, ze heeft deze regel overtreden en nu een ongeluk gekregen. Ze brengt onze hele mensheid in gevaar! De Reusachtigen mogen niet weten dat wij bestaan. Als wij haar nu gaan redden, ziet hij misschien meer mensen van ons en dan is het einde zoek. Het is wat het is, Dora.”

In Charles' werkkamer

Misschien een hologram? Met zijn vinger duwt hij tegen het dingetje dat prompt omvalt, een verdovend hoge piep uitslaat en een grote smerige goudvlek op zijn mooie miniatuurstraat achterlaat. Geen hologram, dus. Charles is te verbijsterd om de smerige vlek te zien en kijkt hoe het dingetje weer opstaat. Een kabouter? Dude, is hij nu echt aan het dementeren? Met zijn phone maakt hij filmpjes en foto's. Dit is waanzinnig! Onmogelijk bizar. Hij geeft de gouden kabouter nog een duw. Die valt weer om. Piept. Krabbelt overeind. Loopt naar hem toe? Charles deinst wat achteruit, maar komt toch weer wat dichterbij om het ding beter te zien. WAT? Duh, dit kan echt niet! De kabouter schrijft met zijn voet in de goudverf 'Hoi' op straat.

Wat gaat Charles doen? Lees het in de extra-lange laatste aflevering van Robotimes seizoen 1!

In dit een-na-laatste hoofdstuk lopen de gemoederen hoog op. Dora en Carl, zijn in Dora's loft kiwischijfjes aan het eten uit Carls fruitwinkel. Kijk maar eens goed in zijn winkel links als je binnenkomt, dan zie je het bakje met levensechte kiwischijfjes, die jij zelf snijdt, liggen. Vanaf Dora's dakterras waar ze onder andere planten heeft staan, kijken ze verschrikt naar wat Anne voor streken aan het uithalen is. Laat het verhaal nog meer tot leven komen en leef je uit op het bouwpakket van Dora's loft of ga alle miniatuurhuisjes verzamelen!