Robotimes seizoen 1, aflevering 6

In de vorige aflevering … Sam moet in zijn antiquariaat blijven. Als bij daglicht het boek weer op zijn plek zal staan, zal hij het voortaan gaan bewaken. Nancy en Cathy zoeken de dief. Als Nancy wat te hard praat, gaat wéér het alarm af. Charles de modelbouwer zet alle boeken in Sams antiquariaat weer op zijn plek, maar hij mist het miniatuurboekje met gouden opdruk. Anne verstopt zich en na het alarm gaat ze met Carl van de fruitwinkel op onderzoek uit. Nancy verklapt hen het geheim van Sam en rent snikkend naar huis.

Nog op de miniatuurstraat

“Een geheime methode?” vraagt Carl nieuwsgierig aan Cathy. Zijn grote, bruine puppy-ogen staan verbaasd.
Cathy kijkt haar vriendin na en vraagt zich af of ze haar achterna moet rennen?
Anne doet haar schijnheilige duit in het zakje: “Bij de Reusachtigen komen? Dat moet je niet willen, toch? Dat wordt je dood!”
“Wat wordt je dood? We kunnen toch niet dood?” zegt een stem achter de drie minimensjes.
“O, hoi Dora,” groet Carl met een kop als een biet het leukste meisje van de miniatuurstad. Althans hij vindt het zwarte meisje met haar geweldige krullenkop het liefste dat er bestaat. Alleen schijnt Dora dat zelf niet door te hebben.
Met een zucht legt Cathy uit dat er een geheime methode schijnt te bestaan om in de wereld van de Reusachtigen te komen en dat iemand het boek met die geheime methode heeft gestolen. Nijdig beent ze naar huis en ook Anne gaat weg, Dora en Carl verbijsterd achterlatend.
“Nou, dat is wel heel bizar,” zegt Dora tegen Carl.
Carl biedt aan: “Ik heb vandaag lekkere kiwischijfjes, die kunnen we in jouw loft opeten, dan kunnen we praten over wat Cathy zei.” Hij glundert als Dora zijn aanbod aanneemt.

In Annes slaapkamer

Gehaast omdat het al daglicht aan het worden is, stapt Anne haar slaapkamer binnen. Ze doet de bruine deur met ruitjes zachtjes dicht en draait zich om en wil naar bed gaan. Haar adem stokt in haar keel. Het boek! Het ligt nog onder haar bed! Vanaf hier kan ze het zo zien liggen. Hoe kan dat? Waarom is het niet teruggegaan naar Sams antiquariaat? Hoe is dit mogelijk? Een verheerlijkt lachje verschijnt op Annes gezicht. Natuurlijk! De Reusachtige heeft IN de nacht dingen veranderd. Domme reus! YES! Het boek kan nooit meer terug, omdat zijn plekje waarschijnlijk is ingenomen! Geweldig, dat maakt het allemaal een stuk makkelijker. Beter om dan nu maar meteen haar plan te gaan uitvoeren.

In Charles' werkkamer

Charles heeft zijn modelbouwproject de zodiac-klok even gepauzeerd en legt de laatste hand aan een grappig steampunk fantasy-luchtschip. Als het laatste wieltje er ook op zit, leunt hij tevreden achterover. Dat heeft hij toch maar weer mooi helemaal van hout gemaakt. Fijne bouwpakketten! Het voertuig staat grappig naast zijn winkelstraatje. Nu gaat hij hem verven. Hij wil de zeppelin crèmewit maken en het schip goud met zwarte details. Zorgvuldig doopt hij zijn penseel in het kleine potje goudverf.

En dan gebeurt alles tegelijk. Zijn potje goudverf gaat om, Charles vloekt, wil het redden, maar verf gaat over zijn werkblad en er ontstaat tegelijkertijd een vorm! EEN MUIS! Charles wil meppen, maar de muis geheel bedekt in goudverf staat op zijn achterpoten. WAT? NEE? Geschrokken schuift Charles zijn stoel keihard achteruit en springt verschrikt op, het hart kloppend in zijn keel en kijkend naar het raadselachtige schouwspel dat zich op zijn werktafel afspeelt.

Wat is voor raadselachtigs is er aan de hand in Charles werkkamer? Lees het  in aflevering 7!

Miniatuurhuisjes spreken enorm tot de verbeelding. Zo grappig, onze echte wereld in het klein. Het leuke zit hem in de mini-elementjes. De bouwpakketten zijn zo prachtig gedetailleerd! Neem nu Anne, zie je haar al door de bruine slaapkamerdeur met kleine ruitjes gaan? Meer de werkelijkheid benaderend kan bijna niet. Wil je nog meer meeleven met het verhaal? Bekijk dan Annes slaapkamer eens met de zoomfunctie, je komt ogen te kort. Of beter nog, haal dit bouwpakket in huis. Als je van details houdt, zoek dan in Sam's antiquariaat eens naar het dikke boek en kijk in Carls fruitwinkel naar de lekkere kiwischijfjes die je doen watertanden! En wat is dan een steampunk fantasy-luchtschip? Charles was het aan het bouwen. Kijk snel op de site of je de zeppelin ook wit met goud geschilderd zou hebben!