Robotimes seizoen 1, aflevering 5

In de vorige aflevering ... Sam vertelt aan Nancy en Cathy het geheim. Er bestaan tienduizenden exact dezelfde minimensjes en in het document staat beschreven hoe ze in de wereld van de Reusachtigen kunnen komen. Anne leest in het geheime document een methode over hoe ze de miniatuurwereld kan verlaten ...

Op straat in de miniatuurstad

Nancy en Cathy zoeken een verdacht personage. Nancy vraagt aan Cathy: “Wie kan dit gestolen hebben?”
Cathy kijkt bedenkelijk. “Nou, niet Carl van de fruitwinkel of Kevin van de muziekstudio, dat zijn toffe gasten.”
“Vast meneer Miller, die sluipt altijd zo door zijn tuin van zijn bloemenhuis,” oppert Nancy.
Cathy knikt instemmend, van iedereen die ze kennen, is hij wel een sjachie creep. “Hé, wacht eens even”, grijpt Cathy Nancy plots bij haar mouw, “joh, ik heb gisteren iemand zien rennen! Voor ik naar Sams boekenwinkel ging, ben ik bij Emily's bloemenwinkel geweest.”
“Wie was het?” vraagt Nancy sensatiebelust.
In Cathy's stem klinkt de teleurstelling door: “Hij of zij had zwarte kleding, maar ik kon niet zien wie.”
Nancy roept teleurgesteld en gefrustreerd: “NEE! DAT MEEN JE NIET!”
Dan ineens weer fel licht! Het ultrasone alarm gaat opnieuw deze nacht af!

In de werkkamer van Charles de modelbouwer

Charles is geërgerd. Dit is nou al de tweede keer deze nacht dat hij wat in zijn werkkamer hoort. Hij slaapt in de kamer ernaast en nu hoorde hij muizen piepen. Muizen in zijn miniatuurstad die poepen en piesen op zijn zorgvuldig in elkaar geknutselde miniatuurhuisjes en bouwpakketten? Hij was nu een Zodiac-klok aan het maken, een prachtig exemplaar, het zou een ramp zijn als de muizen aan de radertjes knagen. Charles buigt zich over zijn werktafel. Zijn adem stokt in zijn keel. WAT? Zijn prachtige Sams antiquariaat ligt helemaal overhoop! Zo goed hij kan zet hij alles terug, maar hij mist een boekje. Charles krabt op zijn al kalende hoofd. Raar, dat schattige miniatuurboekje met gouden opdruk is weg. Is het van de werktafel gevallen? Charles geeft het op. De muizen die deze ravage hebben aangericht, hebben het zeker meegenomen als nestmateriaal. Morgen muizenvallen zetten.

Voor Carls fruitwinkel

Anne had zich in het straatje naast Carls fruitwinkel verstopt toen het alarm ging. Stomme reus, denkt Anne bij zichzelf. Hij hoeft niets op te ruimen, alles staat toch de volgende dag weer op zijn plek, maar ja, Reusachtigen staan erom bekend dom te zijn. Dit bewijst dat wel weer.

Als alles weer terug naar normaal is, stapt Carl ongerust zijn winkel uit. “Hey, Anne, zat je daar verstopt? Dat was nou al de tweede keer vannacht,” zegt Carl verbaasd. De jeugdige winkelier met zijn bruine, wilde haar staat met zijn armen in zijn zij.
“Ja, ik had me inderdaad verstopt voor de Reusachtige. Misschien moeten we samen gaan kijken wat er aan de hand is?” vraagt Anne.
“Goed idee, dan zet ik even mijn kistjes fruit binnen.”
“Ik help wel,” biedt Anne sympathiek aan.

Op straat in de miniatuurstad

Anne en Carl lopen gezellig kletsend richting het centrum en zien Nancy en Cathy druk gebarend over straat lopen.
“Hey, meiden”, begint Carl, “weten jullie waarom het alarm afging?”
Cathy zegt verwijtend: “De tweede keer kwam het doordat Nancy zo nodig moest gillen.”
Nancy kleurt rood en stamelt: “Eh, eh, ja, sorry, maar de eerste keer kwam niet door mij, maar door Sam met zijn geheime methode om in de wereld van de Reusachtigen te ko-”
Cathy geeft haar een por en verschrikt slaat Nancy haar hand voor haar mond: “Oeps, dat had ik niet mogen zeggen!” Boos over haar eigen domheid rent Nancy snikkend weg, de andere drie verbaasd achterlatend.

Drama! Komt iedereen het geheim nu te weten? Lees het in aflevering 6!

Zie je het al helemaal voor je, hoe sluwe, schijnheilige Anne zich in het straatje naast Carls fruitwinkel verstopt had? Zo niet, kijk dan eens naar het plaatje van het bouwpakket van de fruitzaak. Als je goed kijkt, zie je rechts naast de winkel een steegje dat leidt naar de voordeur van Carls huis. Als je er toch bent, bekijk dan eens goed de kistjes fruit, waar verse wortels en tomaten liggen te pronken. Houd je meer van bloemen dan van fruit, dan moet je eens kijken wat een geweldige boeketten er in Emily's bloemenwinkel staan. Zou de chagrijnige meneer Miller daar zijn bloemen kopen voor zijn bloemenhuis? En wie is Kevin met zijn muziekstudio? Neem alvast een kijkje bij zijn muziekinstrumenten. Sam is weer terug naar zijn antiquariaat waar jij tientallen boekjes voor hem maakt voor zijn verzameling. Of ben je soms nieuwsgierig naar het bouwpakket van de zodiac-klok die Charles aan het bouwen is? Erg mooi gedetailleerd en een pronkstuk voor aan je muur!