Robotimes seizoen 1, aflevering 3

In de vorige aflevering … Miniatuurmensje Sam heeft een afschuwelijk geheim ontdekt en stoot in zijn stress een koffiekan om. Charles de modelbouwer heeft in zijn werkkamer iets horen vallen in een van zijn miniatuurhuisjes. Deze raapt het koffiekannetje op en merkt niet dat hij minimensje Simon ook vast heeft, want gewone mensen kunnen de transparante minimensjes niet zien. Simon komt met de schrik vrij. Sam vraagt zijn beste vrienden, Simon en Nancy te helpen bij het laten verdwijnen van het geheim. De drie vrienden hebben niet door dat Anne hen afluistert.

Nog in Nancy's Party-huis

Sam, Nancy en Simon, zitten met hun handen in het haar. Letterlijk. Het is verschrikkelijk moeilijk een oplossing te bedenken om in hun miniatuurwereld iets te laten verdwijnen. Alles wat je weggooit, verschijnt gewoon weer als het daglicht wordt. “We kunnen het in mijn oven verbranden?” suggereert Nancy.
Simon schudt zijn hoofd: “Je weet best dat alles wat we creëren in onze wereld al bestond of hetzelfde blijft en niet van zijn plek weg kan.”
Nancy zegt met een pruilmond: “Toch maak ik de lekkerste croissants ever!” Ze steekt haar kin opstandig in de lucht.
Sam knikt. “Maar de volgende dag in de wereld van de Reusachtigen, zijn ze weer gewoon van plastic en heb je weer evenveel croissants als altijd.”
“Het enige wat je kunt doen, is het iedere nacht verstoppen en bewaken tegen kwaadwillenden onder de minimensen. Overdag staat het weer op zijn normale plek, maar overdag zal niemand het risico nemen het te bekijken.” Simon kijkt de anderen aan wat ze van zijn voorstel vinden.
“Zo moet het dan maar,” besluit Sam.
“Soms haat ik onze wereld! Het is allemaal zo beperkt!” roept Nancy gefrustreerd uit.

Anne voert iets in haar schild

Zacht in zichzelf neuriënd sluipt Anne van gevel naar gevel. Door haar zwarte gothic kleding en haar zwarte vlechten valt ze niet op in het donker. Als een schim snelt ze voort naar Sams antiquariaat. Ze moet opschieten, ze weet niet hoelang Sammy-nerd, suffe Simon en nare Nancy nog aan het vergaderen zijn over dit zogeheten afschuwelijke geheim, whatever het dan ook moge zijn. Voor het dag wordt, moet ze het gevonden hebben. Snel glipt ze het antiquariaat binnen dat naar oude boeken ruikt. Ze kijkt jaloers om zich heen. Best groot, haar slaapkamertje is veel kleiner. “Concentratie, Anne!” gebiedt ze zichzelf. Hoe vind je een geheim? Ze had Sam een paar uur geleden wel op de bibliotheektrap zien klimmen, maar ze had toen weg moeten vluchten om niet gezien te worden. Welke bovenste plank moet ze hebben?

In Sams antiquariaat

“Het zat hier achter! IK WEET HET ZEKER!” schreeuwt Sam boos nadat Nancy voorzichtig had gevraagd of Sam de plek nog wel wist. Ze zijn al een kwartier aan het zoeken en ze hebben haast, want het zal snel licht gaan worden. Overal liggen boeken verspreid op de grond en op de meubels. Simon was naar zijn koffieshop gegaan, zijn werk gaat ook gewoon door. Nancy was wel mee gegaan, want ze hoopte stiekem dat ze zo het geheim te weten zou komen.
“WAAR IS HET?”
“Sst, zachtjes, Sam! Weet je zeker dat het een zwart boek was?” vraagt Nancy zachtjes.
Sam balt machteloos zijn vuisten. “Ja, het is een dik boek. Zwart. Met vergane gouden letters op de kaft. Het is weg! Iemand heeft het gejat!”
“Maak je niet druk, Sam, morgen staat het gewoon weer op zijn oude plek.”
Sam zucht gefrustreerd. “Daar gaat het niet om, Nancy, de dief leest nu het geheim!”

In Annes slaapkamer

Afschuwelijk geheim? Dit is mega-interessant! Anne zit achter haar bureautje in haar slaapkamer. Haar ogen worden groot van tegelijkertijd verbazing en blijdschap. Wauw, is dit echt? Ze bekijkt het perkamenten document nog eens dat ze in een boek van Sammy-nerd vond. Snuffelt eraan. Het ruikt in ieder geval gaaf muf en antiek. De woorden zijn ook heerlijk oud en archaïsch en met veel gotische krullen geschreven. Ze barst in een kakelende, bijna demonische lach uit. Sukkels zijn het, allemaal! Waarom zou je dit geheim moeten houden? Dit betekent, ja, wat betekent het allemaal? Ze staat op van haar stoel en ploft met het boek op haar bed. Gedurende deze nacht is het van haar. Morgen zal het boek weer weg zijn. Wat had Nancy nou ook alweer gezegd? Dat ze hun wereld zo beperkt vond. Annes smaragdgroene ogen worden gevaarlijk donker als ze grinnikt: “Nancy, dom gansje, kennis is macht! Mijn nieuwe gigantische, bovenmenselijke macht…”

Wat is deze gigantische, bovenmenselijke macht? Lees het in aflevering 4 van Robotimes!

Wil je een kijkje nemen in de slaapkamer van sluwe Anne, kijk dan maar eens naar het schattige bureautje dat genoemd wordt. Er staan heerlijk priegelige spulletjes op zoals een spiegel met een goudkleurig randje, een pennenbakje en een koffiebeker met een rietje. Allemaal verschrikkelijk leuk om te maken. Snuffel door ons assortiment en kijk of je de scènes herkent. Vergeet niet op de details van Annes slaapkamer te letten! Net als in Sams antiquariaat waar je tientallen boekjes zelf maakt met echte bladzijden. En de lekkere croissants die Nancy van haar bakkerij heeft meegebracht naar het Party-huis? Die krijg je kant-en-klaar bij haar bouwpakket. Neem snel een kijkje op de foto's met de zoomfunctie.