Robotimes seizoen 1, aflevering 2

In de vorige aflevering … In zijn miniatuurwereld vindt minimensje Sam een afschuwelijk geheim, maar hij merkt niet dat iemand hem bespied heeft. Overstuur gaat hij bij Simons koffieshop koffie drinken, maar stoot daarbij een grote Marokkaanse koffiekan om. De nacht wordt licht en een ultrasoon alarm klinkt. Sam rent weg en Simon verstopt zich onder de bar. Het geluid van het vallende koffiekannetje alarmeert Charles, een gewoon mens en de modelbouwer van deze miniatuurwereld, die het Marokkaanse mini-koffiekannetje wil oprapen. Miniatuurmensje Simon zit onder de bar en ziet een vinger met een nagel groter dan zijn eigen hoofd en voelt iets schrapen langs zijn been…

In de werkkamer van Charles de modelbouwer

Simon shaket van ellende onder zijn bar en dan gebeurt het onvermijdelijke. De grote onhandige vingers van de Reusachtige pakken tegelijk de koffiekan en Simons broekspijp.
Met een ruk wordt de restauranthouder omhoog getild, hij wil gillen maar hij mag absoluut geen geluid maken in de buurt van Reusachtigen. Charles de modelbouwer brengt het Marokkaanse koffiekannetje naar zijn gezicht. “Gelukkig, het kannetje is niet beschadigd,” merkt hij tevreden op.
Simon is nog nooit zo dicht bij een Reusachtige geweest, sterker nog, dit is de eerste keer dat hij er eentje in het echt ziet. Voor de ogen van de reusachtige mens is Simon transparant en dus onzichtbaar. Natuurlijk praat iedereen altijd over de Reusachtigen, maar het overtreft iedere angst die Simon ooit gehad heeft. De reuzen zien er net zoals zij uit, maar Simon past met gemak vijf keer in die vreselijk grote mond waar witte etensresten tussen de grote tanden zitten. Dan valt Simon met een pijnlijke klap op de grond als de reus de Marokkaanse koffiekan terugzet op de bar.

In Nancy's Party-huis

“Mensen”, begint Sam met gedempte stem, “we hebben een groot probleem.”
Simon en Nancy, kijken Sam verwachtingsvol aan. Simon krabt nadenkend aan zijn paardagenbaard. Sam heeft deze twee vrienden die hij vertrouwt, gebeld. Ze zitten in het Party-huis van Nancy, een van de weinige miniatuurhuizen die afgesloten kan worden met een deur. Nancy, een grote lekkerbek met grappige sproetjes, heeft als gastvrouw flink uitgepakt. Uit haar bakkerij en ijskraam heeft ze catering meegenomen. Met een plof zet ze ijscoupes op tafel en zegt: “Nou, vertel, wat is er aan de hand?”

In een miniatuurstraat...

Anne friemelt aan haar zwarte vlechtjes en kijkt strak naar het helder verlichte Party-huis van Nancy. Ze ziet drie mensen van de miniatuurwereld achter het glas druk gebarend praten. Zij is zoals altijd weer niet uitgenodigd door nare Nancy. Er is iets aan de hand. Die nerd Sam met zijn stomme boekenverslaving, had zitten lezen en was ineens lijkbleek geworden en koffie met whisky gaan drinken in Simons koffieshop. En toen was het wereldalarm afgegaan. Voor het eerst in haar leven had Anne de Reusachtige gezien. Ze grinnikt vals, suffe Simon had gebengeld als een vis aan de haak. Geruisloos rent ze gebukt naar de overkant. Ze verstopt zich achter de palmboom op het terras van Nancy. Een tevreden glimlach vormt zich op haar gezicht. Stuk beter dit. Kennis is macht. Oh yes.

Terug in Nancy's Party-huis

“Maar wat is dat afschuwelijke geheim dan?” vraagt Nancy wat geërgerd nadat de drukgebarende Sam uitgelegd heeft wat er gebeurd was.
Sam zucht. “Het is kennis over onze wereld die nooit bekend mag worden.”
“Dude, als niemand het mag weten, waarom zijn we dan hier?” vraagt Simon ook wat geïrriteerd.
Sam wrijft ongemakkelijk in zijn handen en trekt zijn stropdas losser. “Je moet me vertrouwen. Ik heb het nu op de bovenste plank verstopt, maar ik weet niet hoe ik het voor altijd moet laten verdwijnen.”
Achter de palmboom fonkelen Annes groene ogen bijna buitenaards als ze zacht lispelt: “O maar, Sammy-nerd, dat is geen probleem, hoor. Voor dat verdwijnen zorg ik wel.”

Wat is de valse Anne van plan en vinden de vrienden een oplossing om het geheim te laten verdwijnen? Lees het in aflevering 3 van Robotimes!

Zag jij ook voor je wat Anne zag? Een helder verlicht huisje met veel glazen ramen, waarachter Sam, Simon en Nancy druk overleggen? In onze werkelijkheid is het huisje zo verlicht omdat je ledverlichting bij dit bouwpakket krijgt. En de ijscoupes in Nancy's Party-huis en de palmboom waarachter Anne zich verstopt? Jij krijgt ze om zelf te knutselen. Over ijscoupes gesproken, Nancy maakt deze in haar ijskraam, net zoals ze andere heerlijkheden in haar bakkerij maakt. Ook in Simons koffieshop vind je lekkere dingen zoals tientallen soorten exotisch klinkende koffie! Neem voor inspiratie eens een kijkje en wie weet ga jij ook aan de slag met gezellig knutselen.