Wendy van Robotime Nederland, bouwde de Chocolate Factory Marble Run

Als jullie je afvragen wie er nu achter het enthousiaste Robotime Nederland zit, meet Wendy! Wendy is een van de eigenaren en het gezicht van Robotime Nederland. Zelf bevlogen door modelbouw begon Wendy ooit met het bouwen van haar teckel Willem. Dat was toen nog een bouwset van nanoblokjes, een heel andere tak van sport. Maar Wendy raakte verslaafd aan bouwpakketten maken en genoot van de ontspanning die dat gaf.

Haar enthousiasme stak andere mensen meteen aan. Nu wilde iedereen die bouwpakketten maken! Om niet de hoofdprijs te hoeven betalen, besloot Wendy er meer tegelijk in te kopen, om weg te kunnen geven als cadeau.

Een balletje ging rollen, werd een lawine van bouwpakketten en nu runt zij samen met haar man team Robotime.nl. Haar teckel Willem met wie alles begon is tot groot verdriet overleden, maar Wendy gaat door!

Robotime heeft veel verschillende soorten houten bouwpakketten. Van het submerk Rolife hebben ze veel diorama's, dus miniatuurhuisjes en van het submerk ROKR hebben ze veelal bouwsets die je in elkaar klikt zonder lijm. De planning die aan zo'n bouwdoos vooraf gaat om alles precies in elkaar te laten passen, is fascinerend. Vandaar dat Wendy's bevlogenheid vooral terug te vinden is in ROKR-bouwsets.

Vandaag deelt zij haar ervaring over de Chocolate Factory Marble Run

Zodra ik ‘m zag op de plaatjes, was ik direct verliefd op deze Marble Run! De kleurtjes, het lichtje, de gekleurde knikkers, he-le-maal te gek. Ik wist dan ook meteen dat ik deze zéker wilde bouwen en wel zodra we hem binnen hadden.

Het uitpakken was al een feestje met een waterval van kleuren, met twee bouwplaten met gekleurde onderdelen en drie 'iniemini'-gebakjes. Het bouwen zelf ging eigenlijk best gemakkelijk. Nu moet ik bekennen dat ik al heel wat dingen van Robotime ondertussen gebouwd heb, dus kan me wel tot ervaringsdeskundigen scharen.

Dit vond ik moeilijk

De lichtjes monteren was wel een werkje, want ik wilde natuurlijk dat de lampjes precies zo uitkwamen als op de tekening. Twee keer opnieuw gedaan en het is me gelukt! Helaas heeft een onderdeeltje het niet gered, maar ik heb hier een creatieve oplossing voor gevonden. Want daar draait het toch om, creatief bezig zijn en de uitdaging aangaan!

Mijn tips:

  • Onderdelen voorzichtig uit de plaat halen, eventueel de verbindingsstukjes doorsnijden met een hobbymes.
  • Bewegende onderdelen goed waxen.
  • Voorzichtig monteren, druk altijd precies op de verbindingen.
  • Draai regelmatig aan het hendeltje zodat je weet of alles soepel loopt.
  • En… geniet van het bouwen, want hij is echt té leuk!

Het was fijn om tijdens het bouwen foto's te maken van (bijna) elke stap. Zo kan ik terugzien hoe het project onder mijn handen groeide. Ik heb er een presentatie van gemaakt, hij staat hieronder. Dit gave bouwproject smaakt naar meer, wie weet maak ik binnenkort weer zo'n leuk bouwpakket voor jullie!

Wil jij de Chocolate Factory ook bouwen? Je bestelt hem snel hier!

Houten bouwsetsRobotimeRobotime nederlandRokr