Rogé Remmits van “Modelbouw en Meer”, bouwt de Scout Beetle!

Zo, ik heb een gaaf bouwpakket in elkaar gezet! Via Robotime.nl kwam ik aan de beetle. Weer eens wat anders dan de houten bouwpakketten. Deze steampunk kever is namelijk van metaal. Ik ben wel gewend dat bouwpakketten kunnen bewegen, maar dit is next level. Hij kan nog net niet vliegen, maar wel zijn vleugels bewegen en er draait en brandt van alles.

Complete bouwset voor een paar uur knutselen

Het is een complete bouwkit met voldoende (reserve)schroefjes en veertjes, smeervet en alles zit erbij zoals twee schroevendraaiers en een steeksleuteltje. Zorg dat je een klein kniptangetje hebt om onderdelen uit de gietmal en vleugels uit de metaalmal te knippen, een pincet is handig en je moet alleen even je batterijen uit je tv-afstandsbediening halen. ;-)

Verslag van het bouwen supermooi bouwpakket volwassenen

Zoals vaker met een bouwset is het best een gepriegel, maar wel leuk. Voor mij was het prima te doen. Ik vraag me wel af of 8+, wat op de doos staat, niet 14+ mag zijn. Hij is best wel pittig, bijvoorbeeld het monteren van de vleugels gaat niet vanzelf. Het is een superklein moertje, dat op het stangetje aan de vleugels gedraaid moet worden. Maar gelukkig staat er een QR-code bij voor uitleg in een filmpje.

Mijn tips voor dit mechanische bouwpakket:

  • Houd alles goed uit elkaar en op nummer, want er zit soms maar een klein verschil in.
  • Schuur afbreekpuntjes heel goed af. Vooral bij de draaiende delen van de raketaandrijving (punt 4, bladzijde 8).
  • Smeer de draaiende delen van de raketaandrijving in met het meegeleverde vet (dit staat wat onduidelijk afgebeeld).
  • De palletjes van de pootjes druk je zo in de gaatjes, als je ze precies goed tegenover elkaar hebt.
  • Bij punt 10, bladzijde 19 even opletten dat de bedrading niet klem komt te zitten, maar dit staat duidelijk aangegeven, dus dat zou moeten lukken.

Moment suprême, starten maar...

Ik klik als laatste de beetle op zijn standaard, hij ziet er echt wel gaaf uit, hoor, ik druk op de knop en toen... Toen bewoog hij twee seconden en toen niets meer. Oeps en wat nu? Er staat een QR-code op bladzijde 22. Dus ik scan die QR-code, kijk het filmpje en wat blijkt, ik heb de schroefjes te strak aangedraaid. Dus even wat losgeschroefd en toen... kwam het wonder tot leven en de Beetle doet het! Wow, echt vet! Ik heb er een filmpje van gemaakt, zie hieronder. Ik vind hem supermooi, dus wie volgt?

Je shopt de Scout Beetle hier!