De Romantische Carrousel van Robotime bouwen met Martijn Arends

Nieuwe hobby voor Martijn, houten bouwpakketten!

Maar... wie is eigenlijk die Martijn? Deze inwoner van het mooie Enschede is 43 jaar jong, is getrouwd met de evenzo mooie Mariska en heeft twee schitterende, maar puberende, kinderen van 14 en 16, respectievelijk Hayley en Mitchel.

Martijn deelt een moeilijke periode van zijn leven met ons

“Mijn moeder is plots overleden en dat was helaas het laatste zetje in een reeks van rottige dingen, waardoor ik nu thuiszit met een burn-out. Ik ervaar op het moment ook weinig plezier uit mijn hobby’s. Ik game(de) en barbecue(de) veel. Dit komt zeker wel weer terug, maar heeft zijn tijd nodig, denk ik.”

“Wat ben ik blij jullie bouwpakketten gevonden te hebben!”

“Ik ontdekte Robotime.nl en mijn eerste bouwpakket was de Booknook Magic House en wat was ik toen blij jullie bouwpakketten gevonden te hebben. Ik heb helaas mijn concentratie nog steeds niet helemaal terug, maar ik was verrast hoeveel rust en plezier het me gaf dit Magic House in elkaar te zetten.”

En je hebt de romantische carrousel gemaakt!

“Ja, de romantische carrousel (346 stukjes) was, als je het vergelijkt met het Magic House (216 stukjes), een beste opgave. Dit omdat je bij de carrousel ook te maken hebt met roterende onderdelen. Ik heb de carrousel verdeeld over twee avonden. Ik denk dat ik er totaal vijf uurtjes mee bezig ben geweest. Snelheid is voor mij geen optie, ik moet het sowieso wat rustig aan doen, anders voel ik me alleen maar opgejaagd en dat komt niet te goede van het eindresultaat."

Het gaat ook om de weg ernaartoe, die hoeft niet snel te zijn. Heb je tips?

“Mijn advies is om vaak tussen de stappen door de carrousel even aan te zetten om te zien of alles nog netjes en soepel draait en niet vastzit. Dit ondervond ik helaas in mijn Scout Beetle-project, ik had alles in elkaar en toen werkten de vleugels niet goed. Gelukkig kun je hem weer openmaken en alles langslopen, maar het kost je alleen maar meer tijd. Daarbij, werk niet gehaast; sommige onderdelen van de carrousel zijn klein en fragiel en kunnen snel afbreken. Er zitten gelukkig een aantal reserveonderdelen in het pakket waar breken vaker bij kan voorkomen.”

Martijn, vertel, wat vindt je omgeving van de bouwpakketten?

“De reacties zijn zeer positief, allemaal wel met “oh wat mooi” en “netjes gedaan”. Dit gaf me de motivatie om andere bouwpakketten te gaan uitproberen. Zo heb ik ook jullie Scout Beetle gemaakt!"

Dus, Martijn, ga je nog meer houten bouwpakketten maken?

“Of ik nog meer bouwpakketten ga maken? Jazeker!!! Ik heb er een mooie hobby bij nu. En ik ga door, want mijn volgende projecten worden het Ferris Wheel (een reuzenrad), de Owl Clock, de saxofoon en het cruiseschip.”

Wij van Robotime.nl zijn alweer blij dat we iemand ontspannende uurtjes kunnen bieden. Zelfs tijdens moeilijkere periodes is knutselen met je handen een erg relaxte bezigheid. Oordeel zelf en kijk eens bij de Beetle en de Carrousel!