Weet jij de drie dingen die Dora dagelijks doet?

Wat zeg je? Je hebt geen idee? Dan brengen wij daar gauw verandering in. Dora is namelijk een heel lieve meid van begin twintig. Ze heeft de mooiste zwarte krullenkop die je je maar kunt voorstellen. Ze heeft het al lang geleden opgegeven die krullen proberen te temmen. Ze vindt het wel artistiek staan en dat past wel bij haar beroep, natuurfotografe. Ze houdt erg van alles wat leeft, groeit en bloeit. Ze vindt het ook heerlijk om iedere dag een wandeling te maken in de rust van het bos of in het winterseizoen op het strand.

Dora heeft het namelijk niet zo met drukte en veel mensen. Ze is erg gevoelig en als er veel emoties binnenkomen, leeft ze veel te veel mee waardoor ze zelf erg geëmotioneerd kan raken. Daarom is ze ook freelance fotografe, een beroep dat ze helemaal alleen kan uitoefenen in haar SoHo-kantoortje. Per dag maakt ze meer dan honderd foto's! In haar loft wil ze niet werken, ze houdt echt haar werk gescheiden. Thuis wil ze genieten van haar bakje koffie dagelijks op haar dakterras en van haar snorrende kater op schoot. En dan wegdromen over Carl.

Want stiekem is ze verliefd op Carl de groenteboer. Maar ja, hij ziet haar kennelijk niet zitten, of is te druk met zijn fruitzaak, want hij heeft haar nog nooit uitgevraagd. En zij is te verlegen om hem te vragen. Misschien ken je Carl? Jawel, maar zul je zeggen, dat is toch een miniman? Klopt he-le-maal. Dora is dan ook een minimeisje. Shocking? Welnee, ze is richting de 16,5 centimeter en woont gewoon in een ministad van bouwpakketminiaturen.

Sorry dat we je nu weer met andere vragen opzadelen, want worden die twee een stelletje, of gebeuren er onvoorziene dingen, waardoor hun hele leven overhoop gaat? Lees het nu in de serie Robotimes en begin bij seizoen 1, aflevering 1!