Producten van Robotime.nl en CE-certificatie

Producten Robotime.nl voldoen aan CE-certificatie

Het is vast wel eens opgevallen dat er op veel producten en machines op het etiket CE staat. Ook op onze schitterend verzorgde modelbouwdozen staat deze CE. Wat is CE eigenlijk, welke producten moeten een CE-certificaat hebben en wat heeft de consument eraan? In onderstaande blog lichten wij een tipje van de sluier op, over deze en andere prangende vragen omtrent onze CE-certificering.

Wat betekent de markering CE?

CE betekent: Conformité Europe. Dat is Frans voor: Europese Conformiteit. In Europa moeten producten binnen een bepaalde productgroep allemaal aan dezelfde voorwaarden voldoen, anders mogen ze niet worden verkocht in de EER (Europese Economische Ruimte). Een fabrikant, importeur of distributeur, moet vóór het product in de EU verkocht wordt, bezitten over de CE-markering.

Welke producten moeten een CE-certificaat hebben?

Er zijn twintig productgroepen die verplicht zijn een CE-certificering te hebben. We noemen er een paar op waarvan het meteen logisch is dat ze een CE-markering moeten hebben:

  • gastoestellen,
  • bouwproducten,
  • liften,
  • maar ook speelgoed!

Wat heeft de consument aan de CE-markering?

Met CE-certificering bewaakt Europa voornamelijk dat het product voldoet aan Europese milieueisen en dat de gezondheid en veiligheid van de consument niet in gevaar wordt gebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brandveiligheid.

Robotime.nl en de veiligheid van speelgoed

Er wordt gekeken naar risico's die het speelgoed kan opleveren, zoals giftige verf, gevaarlijke draaiende delen en het risico op een elektrische schok. Maar ook de brand- en ontvlambaarheid, de hygiëne en zelfs de radioactiviteit worden beoordeeld. Wij van Robotime.nl zijn er dus supertrots op dat we onze modelbouwers een veilig CE-gecertificeerd bouwpakket kunnen aanbieden.

Maar vooral zijn de bouwpakketten ontzettend leuk om te maken. Neem eens een kijkje in ons veilige assortiment!