Drie ingrediënten voor een geweldig leuke wereldbol gebouwd door Monique

Wij hebben een oude boerderij en proberen onze inrichting een beetje vintage te houden. Zo heb ik een retrokeuken en overal in huis behouden we de antieke details: balken, tomettegels en natuurstenen muren. Decoratie van tegenwoordig is veel gericht op industrieel en niet altijd vind ik die dingen leuk voor onze woonstijl. Het grappige is dat ik sinds een tijdje bouwpakketten maak en Robotime.nl heeft van ROKR echt superleuke spullen. Antieke grammofoons, piratenverrekijkers en wereldbollen. Dat zijn echt van die vintagespullen die leuk in een landelijke, retro of bohemian inrichting passen. Dus mijn volgende project werd de wereldbol!

Zoveel geweldige details!

Niet alleen valt er veel te zien op de kaarten, maar je blijft kijken naar de geweldige radertjes en knoppen die je allemaal kunt draaien. Deze globe is megadecoratief met zijn vintage en zelfs steampunk-uitstraling, hij heeft ledverlichting en hij heeft een loep! Dat zijn toch wel de drie key-ingrediënten voor een wereldbol. De loep kun je verticaal draaien naar een punt dat je beter wilt bekijken. De globe zelf draait uiteraard ook. De zichtbare oppervlaktes zijn erg mooi bewerkt met gotische cijfers en graden en zelfs de kleinste stukjes hout zijn bewerkt. En de krullerige pootjes zijn superschattig.

Maar... ik kon wel janken!

Nu nog even in elkaar zetten. Oeps. Laten we zeggen dat het niet vanzelf ging. Het zal aan mij liggen of aan mijn ogen, maar ik probeerde de verkeerde onderdelen in elkaar te zetten. Fatale gevolgen, het brak! Dom, dom, dom. Ik zat er op een gegeven moment echt doorheen. Mijn vriend zegt: bel dan dat bedrijf op. Ja, dat vind ik dan zo stom. Maar goed, toch gedaan en wat ben ik blij! Prima service, ik had met een paar dagen de vervangende onderdelen thuis en wat een geweldig mooie vintage sfeerlamp heb ik erbij! Echt een eyecatcher net als deze vintage lamp, die misschien mijn volgende wordt.

Over mijn bouwavonturen heb ik een filmpje gemaakt met tips. Nu jij nog!

Shop de Luminous Globe hier.