Monique swingt met de Light Music Bar van Rolife

Onlangs maakte ik weer eens een miniatuurhuisje, of eigenlijk meer een miniatuur restaurantje, van Rolife. De Light Music Bar. Een gezellig plekje waar iedereen zijn instrument mee kan nemen en onder het genot van een drankje met elkaar kan jammen. Op de site van Robotime.nl zag ik al ontzettend leuke details en dat is me zeker niet tegengevallen. Op de foto's kun je lang niet alle grappige dingen zien die je in het echt gaat maken van dit houten bouwpakket.

Houten details om van te smullen

Wat ik vooral erg leuk vond van dit bouwpakket van hout, was de drankkast. Die schattige flesjes dan! Je krijgt spiegeltjes erbij om achter de flessen te plakken, net als in de werkelijkheid. En het weerspiegelt ook nog eens echt! Je moet diagonale lijnen erin trekken voor het realiteitseffect. Mijn tip, meet het uit en trek langs een liniaal. Ik heb het uit de losse hand gedaan en het is minder mooi geworden dan het had kunnen zijn.

Leef je eigen creativiteit uit

Ik heb zoals altijd de dingen weer wat veranderd. Ik ben niet goed in ijzerdraad stoeltjes en daarom heb ik de barkrukken, net als bij Simon's Coffee die ik heb gemaakt, ín de bar gezet met één poot. Wat ik ook anders gedaan heb, is de bekleding van de bar en tafel, dat heb ik vrolijke kleurtjes gegeven naar mijn eigen smaak. Ik vond de fauteuils best moeilijk, maar met wat lapjes heb ik wat foutjes kunnen verbergen.

Ging alles goed met dit houten bouwpakket?

Neuh. Zoals altijd lees ik soms niet goed de handleiding of interpreteer ik de tekeningen verkeerd. Dit keer kwam ik met de hoek van de gevel en de deuropening links, helemaal niet uit. Jammer, maar helaas. Ik moet er nog een plant of zo voorzetten, dan valt het niet meer op. De gitaar heb ik (nog) niet gemaakt en misschien laat ik dat ook wel weg. Dat is het leuke van Rolife, je kunt het naar je eigen smaak maken. Hieronder in de video kun je dat zien!