Pas op! De leukste modelbouw ever! Monique maakt Joy's Peninsula Living Room

Van alle bouwpakketten voor volwassenen die op de site van Robotime.nl staan, vond ik Joy's Peninsula Living Room meteen aanspreken. Dat komt door de mediterrane kleurtjes wit en blauw. Joy's huis zou op het Griekse schiereiland Peloponnesos kunnen staan, peninsula betekent tenslotte schiereiland. Alleen, daar ben ik nog nooit geweest. Ik vond het daarom meer Portugees, daar hebben ze ook veel wit en van dit blauw. Een heerlijk land waar ik fijne herinneringen aan heb. Welk land je het ook vindt, dit miniatuur bouwpakket deed mij gelijk in vakantiesferen brengen. In de gure wintermaanden had ik een week zomertijd om te knutselen met hout!

In drie minuten waarom je eigenwijs mag zijn

De reden waarom dit houten bouwpakket me zo aanspreekt, zijn de vele hoekjes en gezichtspunten die dit diorama heeft. Je blijft kijken naar iedere scène die deze modelbouw hout rijk is. Bij alle bouwpakketten die ik gebouwd heb, heb ik dit nagebootst en met aanpassingen zelf extra onverwachte hoekjes gecreëerd. Dat is het leuke van Rolife-bouwpakketten, je kunt je eigen creatieve ideeën er op loslaten.

Durf buiten de box, of bouwpakket dan, te denken!

Zo kun je bijvoorbeeld op de foto's op de site, niet zien dat de linkermuur vakwerk heeft. Hoe leuk! Dat wilde ik niet verstoppen achter een kast. Toen bleek dat ik de piano niet in verhouding vond staan met de tweezitter, besloot ik de piano weg te laten en de kast op de grond te zetten, zodat je het vakwerk goed kunt zien. Ook heb ik de trap niet blauw gemaakt omdat ik het contrast met wit mooier vond. Om de kaarsen dan weer op te laten vallen op de witte treden, heb ik iedere kaars een standaard gegeven.

Kortom een heerlijk miniatuurhuisje dat me een week lang bezig gehouden heeft. In de video hieronder zie je het resultaat!