Nieuw binnen, de Orrery!

Onze nieuwe, mechanische Orrery van ROKR is helemaal nieuw in Nederland. Je bent de eerste die hem kan bestellen, een echte must-have! Wat is een Orrery eigenlijk? Heel simpel, een planetarium. Jouw Orrery is een tafelmodel van de voorstelling van het heelal. Interessant én decoratief, wat wil je nu nog meer?

Ons sterrenstelsel

Een Orrery-planetarium stelt dus ons sterrenstelsel voor. Maar niet als een 2D-plaatje, maar bewegend in 3D. Neptunus, Uranus en Saturnus zijn de buitenste planeten. Nog meer naar het midden volgen dan Jupiter en Mars. Wij als aarde zijn uiteraard 'the third rock of the sun'. Verder naar de zon hebben we Venus en Mercurius en dan in het midden staat onze eigen ster, de zon.

Over onze Orrery

Deze houten, mechanische 3D-bouwset, de ST001, heeft 316 onderdelen en wordt 30 centimeter hoog. Het is een fantastisch gedetailleerd stuk homedecoratie met gave tandwielen en raderen. De banen die de planeten nemen, zijn voorgesteld als cirkels met gekleurde balletjes. Blauw is natuurlijk de aarde, geel de zon. Draai aan de knop, de planeten bewegen en volgen de banen die ze in werkelijkheid ook volgen! Zo weet je precies waar de aarde staat ten opzichte van de planeten.

Assemblage zonder lijm

Je krijgt van ons alles wat je nodig hebt om hem in elkaar te zetten, zelfs wat gereedschappen. De laservoorgesneden onderdelen zijn duidelijk genummerd. Je drukt de onderdelen eruit en klikt ze met behulp van de makkelijke handleiding in elkaar. De tandwielen vet je in met de bijgeleverde was, zodat je jouw Orrery soepel rond kunt draaien. Na een dag hobbyen heb jij dit geweldige project klaar. Bestel hem hier. Veel plezier!

Houten bouwsetsRobotimeRokr