Monique speelt op safe met het kluisje van ROKR

Daar ben ik weer, ik heb weer eens iets heel anders gebouwd van Robotime.nl. Ik bouw veel miniatuur huisjes van Rolife, maar tussendoor bouw ik ook regelmatig leuke bouwpakketten van ROKR. Wat allebei de merken overeen hebben, is oog voor detail. Dit keer heb ik een megamooi kluisje gemaakt. Ik ben helemaal verbaasd dat het gewoon echt werkt… Met een cijferslot! En dan geen ijzeren radertjes, maar houten tandwielen! Ik dacht dat die draaiknop voor de show was, maar hij is echt. En je kunt een eigen code kiezen om dat ene speciale sieraadje of sleuteltje veilig in je safe te bewaren.

Bouwpakketje van een treasure box!

Viel ik al van mijn geloof dat het echt werkte, toen ik hem thuiskreeg en de details zag, was ik helemaal prettig verbaasd. Het kluisje is echt prachtig bewerkt. Om de zijkanten te kunnen buigen zijn er groeven gelaserd in het hout. Omdat dit mooi gegolft is gedaan, ziet het er meteen kek uit. Maar de bovenkant is echt ge-wel-dig. Er zit een soort draaiende sluiting op, zoals de sluiter van een fototoestel. Draai je eraan, dan opent zich een kleine ruimte waar je je trouwring bijvoorbeeld in kunt opbergen.

Juweeltje voor juweeltjes

Maar het echte kluisje, daar kom je niet zomaar bij. Je moet eerst met de draaischijf driemaal heen en weer aan de voorzijde je code draaien tot je een klik hoort en je het deksel kunt openen. Het is voor mij een mysterie dat dat werkt. Dat 'mystery' staat ook op de achterzijde. Met het deksel open en twee vlindersleutels draai je nu een 'liftje', waarvan de deksels openklappen, omhoog. In dit liftje kun je ook wat kleine sieraden bewaren. Echt megagrappig en een feest voor je oog!

Ik heb er ook een filmpje over gemaakt, zodat je een goede indruk krijgt van dit juweeltje voor juweeltjes. Wil je nou ook de Treasure Box maken, dan moet je op deze pagina zijn.