Monique is creatief in het naaiatelier van Lisa

Ik heb weer een geweldig miniatuurhuisje af. Dit is wel een modelbouwers droom, vond ik. Een houten bouwpakket dat gaat over handwerken, hoe grappig is dat! Het leuke van dit specifieke bouwpakket vond ik de voorwerpjes die zo herkenbaar zijn voor modelbouwen, zoals de scharen en meetlatten. En voor handwerken zijn de lapjes stof, klosjes garen en bolletjes wol met breinaalden, echt thuiskomen! De details zijn weer fenomenaal. Overal is aan gedacht, van mannequin tot strijkplank en van een glas drinken tot een speldenpot.

Heerlijk vintage knutselen en creatief chillen

Wat ik zo ontzettend leuk vind van de Rolife bouwpakketten van hout is dat ze zo lekker vintage zijn. Een tafereeltje als dit zou veel minder leuk zijn met digitale naaimachines en een strijkmachine. Het heeft wat liefs die antieke dingetjes zoals die grote schaar, het strijkijzer en uiteraard de trapnaaimachine. En daarmee gelijk weer heel trendy, want retro is in! In dit specifieke miniatuur vond ik de latten van vakwerk op de wand ook erg leuk. Heel mooi vond ik het 'smeedwerk' voor het raam, net filigraan.

Tips en slimme handigheidjes in een filmpje

Meestal customize ik de bouwpakketten, maar ik heb aan Lisa's naaiatelier niet zo heel veel veranderd. Ik heb wel de kasten verwisseld. Ik vond dat een ruimer gevoel geven en wat minder propperig. Wat ik nooit doe, is verven. Ik knip in plaats daarvan het patroon uit de 1:1 tekening en plak dat op de muur. De strijkplank heb ik wat verder naar achteren gezet om wat “false perspective” te creëren. Ik vond hem te klein in verhouding met de naaimachine en dus heb ik hem schuin hier achter gezet om diepte te geven.

Over dit fleurige en kleurige bouwpakket voor volwassenen heb ik een filmpje met wat tips gemaakt, zie hieronder. Ik kijk nu al uit naar het volgende miniatuurhuisje!