Monique griezelt bij het Dark Castle van Robotime Rolife

BOE! Zo, daar schrok je zeker van? Duh, ik ben niet gevaarlijk, hoor. Noch is het schattige spookje in dit miniatuur bouwpakket gevaarlijk. Sterker nog, met een paar uur gezellig knutselen, had ik dit lieve houten bouwpakket in elkaar gezet. Ik was helaas af en toe een beetje dom bezig, maar daarover later meer. Ik heb geweldig genoten van de details. Het schedeltje vind ik nog wel het leukst! Maar ook de hand met de rammelende ketting, de zwarte kat, de grafsteen en de schatkist vond ik toppertjes.

Bouwpakketten volwassenen of knutselpakket kind?

Ik kwam op deze modelbouw omdat ik op de site van Robotime.nl een categorie 'fantasie' ontdekte. Dus ik was nieuwsgierig. Fantasie blijken tafereeltjes te zijn, net zoals de miniatuur huisjes, maar dan geen woonkamers, restaurants of winkeltjes. Nee, het Dark Castle is er eentje uit de Secret Garden Box Theater-serie en het woord zegt het al 'garden', dus tuin of buiten. Ik dacht er een makkie aan te hebben, maar ik vond dit bouwpakket volwassenen best pittig! Vooral bij het uitdrukken van de dunne voorwerpjes van karton moet je voorzichtig zijn.

Dom bezig met knutselen met hout

Soms gaat er van alles mis met een bouwpakket. Dit keer ging er veel mis en allemaal omdat ik de bouwtekening niet goed las. Zo plakte ik de mooie decorkaart op de achterzijde, drama! Ik sneed veel te veel inkepingen (kon ik gelukkig verdoezelen). En ik brak het batterijendeurtje af. NEEEE! Ja, echt. Daar tegenover staat dat ik lekker veel extra creabea-dingen heb toegevoegd om het nóg spannender te maken. De schatkist heb ik helemaal volgestopt met 'gouden' en 'zilveren' voorwerpjes die ik van andere Rolife-bouwpakketten over had. Ik heb er een galgenstrop in gehangen. En ik heb alle boomtakken binnenin geplakt om nog meer diepte te creëren.

Nieuwsgierig? Ik heb er een video over gemaakt, zie hieronder!