Modelbouwen voor jong, maar ook perfect voor oud!

Een conversatie die we aan de telefoon hoorden …

“Heb jij alle oude films van Robert Redford al op Netflix gezien? Ik ben nu alles van Tom Hanks aan het Binge-watchen. Is wel leuk, maar de dagen gaan zooo langzaam. Maar ja, ik kom niet meer buiten, hè. Hoe is het eigenlijk met jouw versleten heup, krijg je binnenkort al een nieuwe? Mijn knieën zijn verschrikkelijk, niet dat ik klaag, hoor. Zeg heb jij het cryptogram uit de krant al af vandaag en ga jij nog de nieuwe van Nicci French lezen?”

Pensionado’s leveren in op alle vlakken

“O, ik zie Miep van de overkant de container buiten zetten. Ze heeft vandaag haar roze pantoffels aan. Weet je dat Miep d'r man dood is? Nu is het kaarten ook nog opgehouden. Weer een sociaal uitje weg. Hoort erbij, hoor, met ouder worden, wij pensionado's krijgen er allemaal mee te maken, maar het is wel een slijtageslag.”

Niet klagen, maar dragen en niet mauwen maar bouwen!

“Wat zeg je over Jan? Die maakt een houten bouwpakket? Die is toch bijna 80, joh? Hij maakt een houten klok? Die echt tikt? Is hij zelf getikt of is hij nu aan het dementeren? Wie zeg je? Gerie, maakt die ook al houten modellen? Die is al over de 80 toch? Je zegt dat die ze achter mekaar bouwt, omdat zijn neuroloog zegt dat hij moet wandelen en zijn gedachten moet verzetten en lekker moet bouwen. Nou, misschien moet ik dan ook maar eens aan de slag!”

Lekker met je handen bezig zijn

Wil je het stereotype over de zilveren generatie van jezelf of iemand anders doorbreken? Dan hebben wij precies wat je zoekt. Wij hebben van Robotime, bouwpakketten voor volwassenen waarbij je niet meer hoeft te zagen zoals vroeger. Je drukt simpelweg stukken uit houten platen en schuift ze in elkaar tot je bijvoorbeeld een klok of een auto hebt. We hebben ook miniatuurscènes waar je voorwerpjes in een tafereeltje lijmt. Denk aan een restaurantje of bakker.

Voordelen modelbouw voor oudere jongeren en pensionado’s. Draai de slijtageslag om! Een miniatuur bouwpakket knutselen geeft tal van voordelen, bijvoorbeeld:

  • je houdt je ruimtelijk inzicht in stand,
  • je concentratie verbetert en je gaat oplossingsgericht denken,
  • je ontwikkelt nieuwe vaardigheden en gebruikt je verbeelding,
  • je werkt met je handen en dat is goed voor je fijne motoriek,
  • het is heerlijk ontspannend en vermindert je stress,
  • je creëert iets en brengt het tot een goed einde,
  • je krijgt complimentjes voor wat je aan het doen bent,
  • sluit je aan bij de Robotime-club op Facebook, voel je verbonden en maak nieuwe vrienden.

Blijf scherp door lekker te bouwen

En als knutselen voor volwassenen je zinloos lijkt; bouw dan iets en geeft het cadeau. Doe als Gerie die schenkt het meeste dat hij bouwt als cadeau aan familie en vrienden! Denk aan een houten bouwpakket van een echt werkende telescoop of grammofoon. Of wat dacht je van vintage auto's? Thuiskomen!

Kortom modelbouwen of knutselen met hout, is een zinvolle bezigheid die veel voldoening geeft op alle vlakken die het ouder worden moeilijk maken. Maak een eind aan de verveling en begin je tweede jeugd vandaag nog bij Robotime.nl!