Monique schildert in Cathy's flowerhouse

Schilderen in een bloemenkas? Ja, leuk! Toen ik de foto van dit houten bouwpakket op de website van Robotime.nl  zag, had ik meteen zoiets van, ja zo zou mijn tuinhuisje er ook uit kunnen zien. Niet alleen bloemen en planten zou ik erin zetten, maar omdat een serre altijd zo heerlijk warm is en je zulk mooi licht hebt, zou ik er ook in kunnen schilderen en tekenen. Mijn serre zou meer een atelier zijn, voor gezellige me-time en dat herkende ik meteen in dit bouwpakket voor volwassenen. Dus dat móést ik hebben, natuurlijk.

Kant-en-klare serre die je in elkaar vouwt

Naast de vele schattige voorwerpjes die je zelf samenstelt van diverse onderdelen, zoals papier dat je op hout plakt en ijzerdraad dat je buigt voor een rek bijvoorbeeld, krijg je veel leuke dingen al helemaal prefab. Ik noem even een spade en een gieter, maar ook de serre zelf. Dat vond ik verrassend. Ik had verwacht dat het zes delen zouden zijn geweest. Maar de serre hoef je alleen nog maar uit te vouwen als een tent en je schuift hem in elkaar met lipjes in gleuven. Dat vond ik best een uitdaging, maar als het eenmaal lukt, is het zóóó leuk!

Mijn tips voor een nog leuker resultaat

Bij dit bouwpakket van hout zitten ook veel transparante plastic onderdelen. Wees heel, heel erg zuinig met lijm. Als je stukken hout op het doorzichtige plastic moet plakken, doe het dan in een keer goed. Schuif je het hout namelijk, dan blijft er lijm achter op de transparante wanden en dat blijf je zien en dat is eeuwig zonde. Ik heb diverse nokken van de onderkant van de kas, afgeknipt en meteen op de bodem gelijmd, omdat ik het niet passend kreeg. Het was best pittig en daarom vind ik het geen knutselpakket kind. Maar met tips van mij die je in deze video hieronder kunt zien, gaat het jou ook lukken. Cathy's flowerhouse wordt ook jouw powerhouse!