Monique maakt Robotime Book Nook Magic House

Wat hebben Harry Potter, Charles Dickens en Anton Pieck te maken met een Book Nook?

Vijfentwintig jaar geleden in 1997 gebeurde het. Ik werd gevangen door het eerste Harry Potter-boek, 'De steen der wijzen'. Ik was al ver over de dertig toen ik het boek werd ingezogen en de machteloosheid en ontwikkeling van Harry Potter meemaakte. Vlak na de eeuwwisseling was het eindelijk zover. Eindelijk een verfilming! En toen was ik verslaafd. Ik kan de films 100 keer kijken, vaak gaat het me niet eens om het verhaal, maar om de details van het decor. Ik zie er het vintage Engeland in terug wat ik zo heerlijk vind. Charles Dickens, Anton Pieck, ze beschreven en tekenden die nostalgische geveltjes vol met gezelligheid. En dat vond ik terug in deze Book Nook van Rolife!

Leuke geveltjes met een duister karakter…

Dus toen ik dit houten bouwpakket op de Robotime.nl site zag, was ik meteen verliefd. Dit miniatuur heeft echt die erkers met kleine ruitjes, zoals je zo vaak van een echte Engelse pub ziet. Maar dit steegje heeft meer. De magie druipt er vanaf! Ik heb met het bouwen wel wat domme dingen gedaan. Helaas was er geen magie die me hielp. Ik keek niet goed op de bouwtekeningen en dat heb ik moeten corrigeren met snijden en lijmen.

De magie van lijm

Ik verwisselde helaas F13 en F14. Ik vond het al zo slecht passen… Omdat het niet paste, het ik het verlijmd. En de lijm van Robotime is errug goed. Dus toen ik bij de andere erker tekort kwam, begon het te dagen dat ik niet zo slim was geweest. Gelukkig heb ik een goed hobbymes, haha. Wat bij mij minder goed werkt is de verlichting. Tip, doe er geen oplaadbare batterijen in zoals ik heb gedaan, want dan is de verlichting veel te zwak.

Wil je weten wat ik nog meer fout deed? Kijk dan mijn video hieronder!

Wil je ook aan de slag met Book Nook Magic House? Je shopt 'm hier!