Monique knutselt Robotime Mose's Detective Agency

Wauw, wauw, wauwie. Ik bedoel, een piepklein vergrootglaasje dat werkelijk werkt? Een Deerstalker-hoedje en stropdas met bijna échte Burberry-ruitjes? Zo'n typerende gebogen pijp van kersenhout met een meerschuimen kop? Alles, maar dan ook alles in dit bouwpakket is waanzinnig gedetailleerd met een knipoog naar de bekende detective Sherlock Holmes. Het is zó leuk om te zien waar Rolife allemaal aan gedacht heeft. Het bord met de aanwijzingen, met de draden en punaises die de clous verbinden, zó leuk uitgevoerd. De kranten met artikelen over vermissingen, écht te grappig. En dat heb ik mogen maken!

En dat maken was ontzettend leuk om te doen. Ik heb echt erg genoten van dit bouwpakket voor volwassenen. Voor kinderen acht ik het minder geschikt. Er zijn veel kleine onderdeeltjes en het is ook belangrijk de piepkleine tekstjes met een vergrootglas te bekijken of je ze niet op hun kop plakt. Wat ik heerlijk makkelijk vond van dit bouwpakket is dat er veel plaatjes al voorgestanst zijn in het papier. Dat hoef je dus niet uit te knippen, ideaal. De lijm is als altijd weer van een prima kwaliteit en als je zo min mogelijk van het tuutje afsnijdt heb je een mooi dun lijntje om te lijmen.

Wat ik erg grappig vond, is dat de batterijenhouder precies in de onderkant van het tafeltje past. Doe je de batterijenhouder zoals bedoeld, dan moet je altijd het bouwpakket ondersteboven houden om het licht aan te doen. Ik heb het tafeltje naar het midden gehaald en zo kan ik het schakelaartje makkelijk omzetten. Wat ik niet heb gemonteerd is de elektrische weerstand die je in het gele draadje van het lampje moet maken om het lampje minder fel te laten branden. Ik begreep niet hoe je dat moest doen en vond het niet duidelijk beschreven. Maar verder vond ik het een meer dan geweldig bouwpakket.

Wil je genieten van heel veel details die je nergens ziet? Kijk dan mijn filmpje hieronder! 

Wil je ook Mose's Detective Agency maken? Shop 'm hier.