Monique geeft 10 tips over de vintage Engelse tuinkas, Dreamy garden house

Ik ben helemaal gek van vintage, retro, antiek, whatever, als het maar niet modern is. Mijn huis is dan ook zowat een museum. Ik vind het niet alleen interessant, die dingen van vroeger, maar het is ook zo sfeervol. Mijn tuin is net zo goed een museum, er staan antieke boeren werktuigen in van meer dan een eeuw oud. Ik droomde dan ook altijd van zo'n echte vintage gezellige Engelse tuinkas met van die schitterende gietijzeren ornamenten erop. Maar ja, dan moet je wel een pot met goud vinden. Dus toen ik op Robotime.nl de Dreamy garden house zag, móést ik die gewoon hebben!

Eindelijk een vintage tuinkas binnen mijn budget!

En wat een snoepje. Precies zoals in het echt. Van wit “gietstaal en glas”, net zoals je dat op plaatjes in woonmagazines ziet. Boven de deur zit een schattig afdakje ook helemaal van glas. Het opvallendst en meteen ook het typerendst van dit houten bouwpakket voor volwassenen zijn de “gietstalen” versieringen op de daknokken. Echt dé eyecatchers van dit modelbouwpakket. En toen was het aan mij om met de spulletjes bijgeleverd in de doos een leuk tafereeltje te bouwen. En ik denk wel dat ik megaleuk geslaagd ben.

Supergedetailleerd houten bouwpakket, voor dagenlang ontspannen bouwen

Nah, het ging niet helemaal ontspannen met dit bouwpakket van hout, ik heb diverse nokken erg ver afgeschuurd of zelfs helemaal afgeknipt, maar uiteindelijk is het een beauty geworden en ik heb zeker genoten van het bouwproces. Ik vind het altijd leuk het anders in te richten dan het voorbeeld en vooral dat je alle kasten goed kunt zien omdat ik het diorama zo neerzet met maar een kijkrichting. Dus alles moet in beeld. Dus kleine voorwerpen vooraan opbouwend naar hoog achteraan. En kleurrijke voorwerpen achterin en de rest voorin. Meer tips? Ik heb een videootje gemaakt met 10 tips!