Het land van de zon, Nippon en de Sakura Densya

Oftewel Japan. Het heeft iets bijzonders, die gebruiken en gewoontes die wij mysterieus en aantrekkelijk, maar vooral grappig vinden. Ik bedoel, denk aan expres heel dik worden om te kunnen worstelen zoals sumoworstelaars. Of in welk land zijn er maar twee moorden met wapens per jaar? Of in welk land heeft het treinpersoneel speciale bezems om mensen de trein in te 'vegen'? Hier moest ik aan denken toen ik het groene trammetje zag van dit houten bouwpakket van Robotime. En ook de explosie van roze bloemetjes sprak me aan. Deze book nook Sakura Densya móést ik dus hebben!

Duurzaam knutselen met bouwpakketten van hout

Ik ben inmiddels wel een beetje verslaafd aan book nooks van Robotime. Wat ik er leuk aan vind, is dat ze duurzaam zijn omdat het 99% van hout is. Er zijn enkele kunststof onderdeeltjes zoals hier het 'water'. Ik vond het heerlijk om het straatje in elkaar te zetten. Het ging makkelijker dan ik dacht en ik heb erg weinig problemen gehad, alleen de rails brak en ik heb de wanden gelijmd. Ik heb echt genoten van de tientallen details en zeker met de ledlampjes erin, is het een toppertje.

Book nook voor bij je boeken

Zulke houten 3D-puzzels zet ik meestal tussen of naast mijn boeken. Ernaast fungeert hij als boekensteun, maar ik vind ertussen leuker. Dan heb je echt een tafereeltje zomaar ineens tussen je boeken. Een boekenplank is meestal redelijk 2D, met alle kaften op een rij. Nu met een book nook heb ik plots een stukje diepte gecreëerd. Door de slim geplaatste spiegel in dit tafereeltje heb je zelfs het idee dat er nóg veel meer diepte in zit, dan je verwacht.

Wil je zien hoeveel diepte? Kijk dan mijn filmpje met tips hieronder!