Mo zet de bloemetjes buiten in Emily's Flowershop

Lang, lang stelde ik het uit. Ieder Rolife miniatuurhuisje dat ik bouwde waar bloemen in zaten, maakte ik de bloemen níét. Excuses als, waarom zou een boekenwinkel bloemen neerzetten? Of zou ik in een bar deze bloemen naast mijn wijntje willen? Ik stelde het uit omdat in de miniatuurwereld, bloemen het lastigst te maken zijn. Na een stuk of twintig miniatuur bouwpakketten, vond ik toch dat ik het moest proberen, omdat het er zo gezellig uitziet al die plantjes en bloemen, omdat anderen het ook kunnen en omdat ik toe was aan de uitdaging.

Van rozen tot margrietjes met Robotime

En dus tikte ik bij Robotime.nl 'bloem' in de zoekbalk. Er kwamen meer dan 30 houten 3D-puzzels boven en zo kwam ik op Emily's flowerhouse. En … ben ik om? Ja. Volmondig. Wat een geweldig houten bouwpakket was dit. Er zijn zo ont-zet-tend veel details in te ontdekken, zoveel schattige gereedschapjes als scharen, tangen, harkjes etc. Tientallen bloempotten, allemaal even schattig. Dit is knutselen met hout op een ander level. Letterlijk, want het is geen knutselpakket voor een kind. Typisch een heerlijk bouwpakket voor volwassenen waar je heel wat relaxte avondjes na een drukke dag mee bezig kunt zijn.

Knutselen voor volwassenen met eigen inbreng

Het leuke van dit houten bouwpakket is dat je enorm veel eigen creativiteit erin kunt stoppen. Zo heb ik de daken verschillende kleuren geverfd, heb ik ze verder laten oversteken én heb ik ze opengewerkt. Wat ik ook anders heb gedaan is sowieso de serre van doorzichtig plastic voorzien. En toen ik dat deed, besloot ik om álle openingen zo af te sluiten, zodat de moeilijk afstofbare bloemetjes stofvrij(er) blijven. Je kunt over deze modelbouw van hout natuurlijk ook een stofkap heen zetten.

Dus ben ik om? Ja, bloemetjes zijn enorm gevarieerd en erg leuk om te doen! Daarbij is dit een geweldige sfeerlamp in de avond. Aanrader!