Houten lente met vrolijke bloemen van Monique!

Wat een verschrikkelijke lente hebben we dit jaar. Er is een spreekwoord dat zegt: voor niets gaat de zon op, maar het kan beter zijn: voor niets regent het en die zon gaat niet op. En ook dat van dat na regen zonneschijn komt, daar merk ik ook erg weinig van. Dat kan beter zijn: na zonneschijn blijft het regenen. Dus werd het tijd om eens wat heel erg vrolijks in huis te halen. Op Robotime.nl zag ik houten bouwpakketten voor volwassenen van bloemen van hout! De sering leek me wel wat en vooral die lekker knalgele zonnebloem had ik zin in.

Wat vond ik van het bouwen van houten bloemen?

Nou, een beetje mixed feelings. Laat ik bij de zonnebloem beginnen, die vond ik het leukst, misschien omdat ik die makkelijker vond dan de sering. Hij had ook minder stukjes. Ik heb wel de vrijheid genomen om bij beide bloemen, als ik het niet in elkaar geklikt kreeg, de nokken af te knippen en lijm te gebruiken. Bij de zonnebloem heb ik niet de volledige steel gebruikt. Ik heb hem korter gehouden, ik vond hem dan stabieler. Wat ik erg grappig vond aan deze gele bloem is dat je zijn kop kunt stellen, richting de zon natuurlijk.

De houten sering met verschillende zoete lilakleurtjes

Ik vond de sering best pittig. Tientallen bloemetjes drukken op hun steeltjes, maar soms vielen de steeltjes de aan de andere kant er weer af. Ook daar heb ik dan tipjes lijm gebruikt. Wat ik erg lief vind is dat de bloemetjes per stuk weer ingegraveerd zijn en verschillende lilakleuren hebben. Dat geeft diepte! Je krijgt nog van allerlei kartonnen figuurtjes erbij, zoals slakken en vlinders, maar die heb ik weggelaten. Ik vond de sering chiquer zonder!

Ik had een gezellig middagje met deze twee bloemetjes en mijn kamer is weer een stuk vrolijker. Voor tips kijk je mijn video hierna!