Monique customizet Locus' Sitting Room

Na een onderbreking met wat ROKR-bouwpakketten, ben ik weer terug bij mijn ware kopje thee: Rolife miniatuur huisjes. Altijd weer erg jammer als het klaar is. LOL, ik rek het zo lang mogelijk om van iedere fase te genieten, maar ja, ooit is het klaar. Ik heb deze zitkamer een heerlijke, lange week kunnen rekken. Iedere avond na het eten pak ik mijn blad waarop ik bouw, de Rolife-doos met onderdelen en mijn bak met gereedschapjes en zakjes met restantjes van andere bouwpakketten. Dan zet ik gezellig Netflix aan, wijntje erbij, zoutjes en dan customizen maar!

Hoe een miniatuur een Mondriaan-kunstwerk werd

Waarom maak je het dan niet gewoon zoals in de bouwtekening staat, zul je misschien vragen dan ben je veel sneller klaar. Duh, ja dat kan, maar dat is niet de sport voor mij. Zodra ik een miniatuur huisje op de site van Robotime.nl zie, dan visualiseer ik meteen mijn kleuren, mijn inrichting en mijn voorwerpjes. Jaja, net een hondje dat zijn eigen territorium moet afzetten, and I love it! Zo zag ik bij Locus' zitkamer meteen fellere kleuren voor me. Het Mondriaan-schilderij was een inspiratie en de kleuren waren al bijna Mondriaan, ik hoefde maar erg weinig te doen om deze lijn door te trekken.

Inleven in de persoon van je miniatuur

Daarnaast heb ik diverse miniatuur huisjes anders ingericht, waardoor je als het ware meerdere scènes krijgt, waardoor je meer diepte krijgt en er meer te zien valt. Zo heb ik in dit tafereeltje een zithoek gemaakt en een muziekhoek. Locus heeft namelijk een pick-up waarop hij plaatjes afspeelt, (Hij houdt nog van oud vinyl) een gitaar om met de muziek mee te jammen en zijn bladmuziek. In zijn zithoek heeft hij zijn favoriete boek en een blikje cola staat op tafel. Hij heeft allerlei notities achter de Mondriaan geschoven, zodat hij niets vergeet.

Voor ík het vergeet, in het videootje hieronder zie je het bouwproces! Veel plezier.