De Robotime Luminous Globe gebouwd door Meester Max

Waarom dit pakket?

Ik ben sinds dit jaar afgestudeerd als leraar in het basisonderwijs. Ik ben deze zomervakantie druk geweest met de inrichting van mijn klaslokaal. Ik zag toevallig ROKR van Robotime voorbijkomen en besloot een kijkje te nemen naar het concept en de producten. Hoe gaaf is het om met behulp van hout coole dingen te kunnen bouwen? Mijn eerste bouwproject was de ROKR Marble Night City. Hierbij kan ik leuke lessen ontwerpen waarbij de kinderen zelf een knikkerbaan mogen ontwerpen. Dankzij Robotime heb ik nu een fantastisch voorbeeld.

Maar wat kan er nou niet in een klas ontbreken? Precies, een wereldbol. En laat dit nou net mijn nieuwste project zijn geweest. Een prachtige globe die kan draaien, een loep heeft en ook nog eens gebruikt kan worden als sfeerverlichting! Deze moest absoluut op mijn bureau komen te staan…

Daar gaan we dan… #bouwen

Ik check altijd even of alle onderdelen in het bouwpakket zitten. Te gek dat dit kunstwerk in zo’n klein pakketje past. Gelijk werd mijn aandacht getrokken naar onder andere de ledverlichting en hoe alle schroefjes netjes in zakjes zaten. Er is zelfs gedacht aan een passende schroevendraaier en wax voor de tandwielen. Het is duidelijk dat er aandacht is besteed aan de kleinste details. Ook dit was te zien bij alle symbolen en tekeningen die op het hout staan, zoals de breedte- en lengtegraden en de uitgebreide details op de landkaarten.

Bij de start kreeg ik al meteen een error bij de term ‘’positioning lines’’ in de handleiding. Gelukkig staat er bij lastige stappen een QR-code waarmee je een uitlegvideo kunt bekijken. Mega handig! Het werd me al snel duidelijk dat dit een bouwpakket voor volwassenen is. Het vergt geduld, precisie en vooral de stukjes dienen met liefde behandeld te worden. Het kan af en toe wat gepriegel zijn en dan wilt er nog wel eens iets afbreken. Oops… Gelukkig raak ik niet zo snel gefrustreerd als iets niet meteen past en heb ik dit project dan ook zonder kapotte onderdelen doorstaan. Mocht er wel iets zijn afgebroken, dan was dit ook geen probleem geweest. Robotime heeft namelijk een gratis onderdelenservice voor hun eigen klanten, voor wanneer er iets afbreekt of kwijtraakt. Super!

Dit is verslavend….

Eenmaal bezig met knutselen is het moeilijk om te stoppen. Toen het skelet van de wereldbol klaar was, ging ik gelijk door met het monteren van de landkaarten. In de handleiding staan 2 manieren om dit te doen. Eentje met de dubbelzijdige plakband (die is meegeleverd) en een optie zonder. Ik heb gekozen voor de eerste optie, omdat dit ervoor zorgt dat de delen nog beter vast zitten en mooier op elkaar aansluiten. Dit kost extra tijd, maar het resultaat is des te mooier. Even terugkomend over dat geduld… Dat betekent niet dat er geen hulp ingeschakeld mag worden. De volgende dag heb ik mijn vriendin gevraagd om te helpen met het voorzichtig uitdrukken van de onderdelen en om alles netjes klaar te leggen per stap. Ideaal, want zo kon ik mij concentreren op het bouwen.

Het eindresultaat..

Na ongeveer 7 uur knutselen samen met mijn vriendin, waarbij de spanningen soms hoog opliepen (grapje…), zijn wij mega enthousiast over het eindresultaat.

Wat een prachtige wereldbol, waarbij zelfs op de kleinste details is gelet. Dit project was weer een mega succes en ik kijk al uit naar mijn volgende project voor in de klas. Ik zit te denken aan een van de 3 Beetles van Robotime… lastig, al die keuzes!

Tips:

  • Vergeet niet om alle tandwielen goed in te smeren met wax. Je wilt immers dat alle verbindingen soepel ronddraaien.
  • Als je de dubbelzijdige plankband gebruikt, zorg er dan voor dat je hem goed aandrukt voordat je de bovenste laag eraf haalt (een mesje kan helpen).

Groet,

Meester Max