Blog van een brand en een warehouse

De brand in houten 3D-puzzels en bouwpakketten volwassenen?

Taaa-tuuu-taaa-tuuu.
“Zo! Er is ergens een brand!” constateren we, als we in de verte de brandweer horen.
TAAA-TUUU-TAAA-TUUU.
“Nou, dat komt wel heel dichtbij!” zeggen we, als het geluid bijna oorverdovend is.
TAAA-TUUU-TA---
We schrikken. De sirene van de brandweer stopt! Vóór de deur van het warehouse van Robotime. We haasten ons naar buiten en dikke, grijsblauwe rookwalmen drijven op de parkeerplaats. Het stinkt verschrikkelijk naar verbrand plastic. We rennen verder, kijken geschrokken om ons heen, onze ogen zoeken gehaast de verdiepingen boven het warehouse af, maar gelukkig voor ons, niet voor de betrokkenen, staat er twintig meter verder een zolderetage in brand. Het warehouse loopt geen gevaar. Opgelucht halen we adem, voor zover dat gaat met de vieze rook. Je moet er niet aan denken dat de duizenden houten bouwpakketten afbranden! Ik moet zeggen dat Robotime.nl wel heel spectaculaire rondleidingen verzorgt. ;-)

Modelbouw knutselen van hout, ook knutselpakketten voor kinderen

Want een rondleiding kreeg ik en wat voor eentje. Vanaf het begin schrijf ik productteksten, blogs en verhalen voor Robotime.nl. Ook maak ik bouwpakketten van hout en filmpjes voor de sites daarover. Zodoende maak ik onderdeel uit van het team Robotime. Alleen woon ik niet in Nederland en dus is een bezoek niet vanzelfsprekend. Afgelopen week waren we op familiebezoek in NL en hadden we ook de eer de rest van het Robotime.nl-team, Wendy, Michon, Rogé en Marcel te ontmoeten én natuurlijk het warehouse. En wauw, wat indrukwekkend! Door Robotime ben ik namelijk twee jaar geleden fervent aan het modelbouwen gegaan en verslaafd geraakt aan miniatuurhuisjes als bouwpakket volwassenen. En als je dan in dat warehouse loopt en het ene miniatuur bouwpakket na het andere ziet, dan kun je alleen maar kwijlen. Wat een eldorado aan houten bouwpakketten! Tientallen rekken, met keurig gesorteerde stapels houten bouwpakketten. Ik herkende de prachtige houten klok om te knutselen voor volwassenen, de spectaculaire interactieve houten knikkerbaan van ROKR en natuurlijk de poeperige miniatuurhuisjes van Rolife. Echt, een slabbetje was niet overbodig.

Voor drieën moet je weer weg zijn of anders …

… werd er gedreigd; of anders moet je meehelpen inpakken. Namelijk, vóór drie uur besteld, is dezelfde dag nog verzonden. Maar er was zoveel te zien dat we niet voor drie uur weg waren. En dus hebben we meegeholpen de houten bouwpakketten in te pakken. En wat een teamwork. Lijsten met bestellingen worden uitgeprint. Marcel zocht feilloos uit al die rekken de juiste bouwpakketten. Wij stickerden ze en legden folders op de dozen. Ik gaf ze vervolgens op volgorde aan, aan Wendy die de pakketten inpakte en van adressticker voorzag. Daarna brachten alle mannen de pakketten gewoon in plastic tassen naar de auto, om voor vijven naar het postagentschap te worden gebracht. Alleen … was daar dus die brand. En toen mochten we die straat niet op. Dat was even schrikken, want jullie modelbouw van hout moest echt NU de deur uit. De politie begrijpt natuurlijk hoe belangrijk knutselen met hout is en met gillende sirenes begeleidden ze ons naar het postkantoor … Of nou ja, bijna dan.

Wij vonden het geweldig indrukwekkend te zien hoe een warehouse echt werkt en met een cadeautje bouwpakket reizen wij weer richting het zuiden. Dus nee, niet de brand in houten bouwpakketten, maar volop weer aan de slag! Dank Wendy, Michon, Rogé en Marcel voor het hartelijke welkom en een bijzondere dag!