Waarom Monique het logisch vindt om nu Nancy's Bake Shop te bouwen

Ik vind het heerlijk om smoesjes te bedenken om een excuus te hebben om te kunnen modelbouwen. Er wachten altijd stapels met werk en heus, ik neem me echt voor om te gaan stofzuigen, afstoffen of onkruid wieden, maar zo'n bouwpakket trekt zo! Dus vind ik het logisch om een bouwpakket te maken als het buiten te heet is om de tuin te doen. Of juist om het als het afgekoeld is met een wijntje op de tuintafel te doen omdat het binnen te heet is om te stoffen. Het is ook logisch om het te doen als het regent, want dan kun je niet de tuin in. Of als de dagen korter worden en de lange gezellige donkere avonden er weer aankomen en het te donker is om buiten nog wat te doen. O, eigenlijk heb ik altijd dus wel een excuus om in ieder seizoen te kunnen modelbouwen! En daarom heb ik nu Nancy's bakkerij gebouwd.

Creatief, inspirerend en belonend!

Het blijft geweldig om alle details te bekijken. Ik vond vooral de 'glazen' vitrine met 'echte' broodjes megafantastisch. Wat ik heerlijk vind aan deze miniaturen is dat ik mijn eigen draai eraan kan geven. Ik verf het in mijn eigen kleurstelling, laat dingen weg die ik minder leuk vind en ik richt zulke miniatuurwinkeltjes meestal in naar mijn eigen smaak. Dat schuiven met meubeltjes vind ik nog wel de kers op de taart om in bakkerijjargon te blijven. Toch een beetje dat kleine meisje van vroeger met haar poppenhuis...

Zo ontzettend jammer... Diep gat

En nu heb ik net Nancy's bakkerij af. Zo zonde. Zó ontzettend jammer... dat hij al klaar is. Ik had nog wel jaren willen doorbouwen aan dit leuke pakket. Maar helaas, aan alles komt een eind. Zoals altijd als ik zo'n miniatuurhuisje klaar heb, val ik in een gat. Dagenlang heb ik er helemaal ingezeten, soms letterlijk. Je verft, knipt, plakt, vouwt en ineens is dat weg. Dan heb ik echt afkickverschijnselen! Net als een goed boek waarvan je baalt dat je weet dat je het ooit uitleest. Gelukkig zoals altijd als ik een miniatuurwinkeltje af heb, ga ik nog dagen, wat zeg ik, jaren nagenieten van de details.

Nog meer nagenieten, kan met mijn filmpje dat ik erover maakte. Nu ga ik Annes slaapkamer en Carls fruitshop maken!

Ook aan de slag met Nancy's Bake Shop? Koop dit leuke DIY pakket hier!

KnutselenMiniatuurhuisjesModelbouwRobotimeRolife