Wat is spannender, een rollercoaster of knikkerbaan? Monique bouwt de Marble squad

Duh, een rollercoaster natuurlijk, zul je dan zeggen. Nou, ik heb zelf een knikkerbaan gemaakt en dat vond ik ook geweldig spannend, in de goede zin van het woord dan. Leuk spannend dus. Er zijn tientallen knikkerbanen op internet te koop van allerlei merken. Ik heb her en der wat reviews gelezen en over ROKR was men goed tevreden. Dat kwam mooi uit, want ik heb van Robotime.nl al heel wat bouwpakketten gebouwd en daar kun je ook ROKR kopen.

Adrenalineshot met mijn Marble Squad

Kinderachtig een knikkerbaan? Neuh, dacht het niet. Het maken is geen kinderspel. Althans ik zou hem met 233 onderdelen niet voor ukkies aanraden. Die kunnen wel mooi helpen bouwen en ermee spelen. Maar dat ermee spelen vond ik ook geweldig. Je blijft kijken en redeneren waar die balletjes vandaan komen en waar ze heen gaan. Daarbij is het ook nog eens een gaaf bouwwerk als decoratie. Wat ik vooral kicken vond, is als je voor het eerst testdraait dat het dan ook gewoon echt werkt! Ik had nog nooit een mechanisch bouwpakket gemaakt, dus voor mijn atechnische begrippen was dit crème de la crème.

Bewegende bakjes, draaiende raderen en kiepende wipjes

Het geeft zoveel voldoening om het écht allemaal te zien werken. Vooral bij deze knikkerbaan zijn de zes bakjes die de ijzeren kogels omhoog transporteren megagaaf om te zien. Na deze bakjes rollen de knikkers een track op waar ze door gaten naar beneden vallen. Vanaf daar gaan ze óf naar een wipwap óf via een lange baan weer verder. Allebei komen ze dan weer uit in het reuzenrad dat ze omhoog transporteert als je aan de hendel draait.

Ik heb over deze knikkerbaan een filmpje gemaakt met wat tips erin om je verder te helpen, vooral over de grappige bakjes. En zo heeft iedere knikkerbaan zijn eigen gave feature. Er is er ook eentje met een cycloontrechter. Nou, wie weet, wordt dat mijn volgende knikkerbaan dan wel.

Ook aan de slag met de Marble Squad? Koop dit leuke ROKR bouwpakket hier!

Voor tips en tricks zie Monique haar video hieronder.