Er is een geheim in Annes slaapkamer die Monique bouwt

Sinds een poos ben ik verslaafd aan bouwpakketten. Ik vind het geweldig ontspannend om na een drukke werkdag 's avonds bij de tv achter een bouwpakket te zakken en lekker te pielen en priegelen met onderdeeltjes. Het leukst vind ik miniatuurtaferelen oftewel diorama's. Ik noem het bewust geen poppenhuis, hoewel dat ook niet fout is, maar ik zet er geen poppetjes in. De kick zit hem er voor mij echt in, de details te maken vanuit het bouwpakket en er dan zelf mijn eigen draai aan te geven. Zo heb je iets unieks gemaakt dat niemand anders heeft. En dit keer heb ik Annes slaapkamer gemaakt.

Uit de serie Wonderful life van Robotimes

Dit miniatuur is weer prachtig gedetailleerd zoals ik gewend ben van Rolife. Het is een tafereeltje uit de Wonderful life serie en het leven is inderdaad weer een stukje mooier met dit bouwpakket, althans voor mij. Het is een bouwpakket waarbij je zelf schildert, maar het heeft geen ledverlichting. Ik was daardoor relatief snel klaar met dit schatje. Het leukst vond ik het bedje. Wat een snoepie! Ik viel op dit houten bouwpakket omdat het zo lekker vintage is en tegenwoordig met dekbedden, zie je niet meer die oude kanten lakens, maar in deze scène komt het weer terug.

Retro uit de jaren tachtig

Ook het bureautje is geweldig lief retro en die letterbak dan! Die had ik ook toen ik een tiener was in de jaren tachtig. Volgezet met piepkleine spulletjes. Toen was ik al gek op miniaturen. Jammer dit dat allemaal is weggegooid, het had bij dit miniatuur vast van pas gekomen, alleen dan niet in Annes letterbak natuurlijk, maar als meubeltjes, of zo. Ik heb de letterbak trouwens anders ingericht. Ik heb de kleuren bescheiden gehouden en alle felle kleuren weggelaten, vond ik mooier. De spiegel heb ik trouwens van een tweecents-euromuntje gemaakt.

Er valt weer van alles te ontdekken in dit geweldige miniatuurhuisje. Die slippertjes! Ik heb ze een gouden bandje gegeven overigens. Ook de retroposters op de muur zijn het bestuderen waard. Het witte kleedje is een restje van een ander bouwpakket omdat ik wat helders op de grond wilde. En als je goed kijkt, zie je een heel erg dik boek onder Annes bed liggen. Daarvoor haalde ik mijn inspiratie uit de vervolgserie Robotimes. Wil je meer insiderinformation over dit bouwpakket, bekijk dan mijn filmpje over Annes slaapkamer of koop Anne's Bedroom.