Mais oui, Paris, Paris, Paris! Monique bouwt Paris Midnight

Dat zong Josephine Baker al in de vorige eeuw. Er zijn meer dan duizend songs en chansons over de hoofdstad van Frankrijk. Het is dan ook een van de heerlijkste steden om in het Franse zonnetje doorheen te slenteren, vooral in Quartier Latin of Montmartre. Als je daar een hotelletje pikt, heb je een goede kans dat je in zo'n vintage-bed met gietijzeren krullen slaapt, dat je je ansichtkaarten schrijft aan een antiek bureau en dat er schilderijen met barokke goudkleurige lijsten aan de muur hangen. Klinkt dit leuk? Ik vond van wel en heb Parijs in huis gehaald...

Haal de Franse sfeer in huis!

Dat deed ik met een miniatuurbouwpakket van Robotime. Het heet Paris Midnight en alles wat je van een oud-Franse hotelkamer verwacht, vind je terug in dit model. Ja, dus echt dat geweldige bed, zo'n antiek bureau en van die retro-schilderijen. En dan krijg je nog tientallen leuke details om te bouwen. Ik heb zo ontzettend genoten van dit bouwpakket. De toppertjes waren de parfumflesjes. Hoe verzinnen ze het? Ik heb het uiteraard weer mijn eigen draai eraan gegeven. Dat vind ik het leukste aan deze miniatuurhuisjes, ik leef al mijn creativiteit erin uit. Je kunt over dit bouwpakket net zo lang doen als je zelf wilt en ik bleef maar dingetjes veranderen en erbij maken omdat ik niet wilde dat het ophield!

Stapelbaar tot een geheel

Het leukste vond ik nog wel dat deze Parijse slaapkamer deel uit kan maken van nog twee andere bouwpakketten. Ik had me al vaker afgevraagd of ik, vanwege ruimtegebrek, bouwpakketten op elkaar zou gaan zetten en met deze set werden mijn wensen verhoord. Ik had natuurlijk ook deze Sweet Patio en Party Time meteen in huis gehaald. En met zijn drietjes vormen ze een poppenhuis van over de zestig centimeter hoog met écht trappen die naar de volgende etages gaan. Over de drie etages samen daar heb ik ook een filmpje over gemaakt en hier vind je een filmpje van de Paris Midnight, dit bouwpakket zelf.