IJskoud de lekkerste! De Honey IceCream Shop

Wat had ik lang uitgekeken naar het knutselen van dit houten bouwpakket van Robotime! Zo schattig dat zitje met stoeltjes, de toonbank met rekenmachine en de ijsautomaat. En die miniatuur-ijsjes dan! Ook de heerlijke lollipop-kleurtjes spraken me aan. Nu dan eindelijk de afgelopen week ben ik hem gaan maken. En ik werd voor de zoveelste keer niet teleurgesteld door Rolife. Sterker nog, dit was mijn dertigste miniatuurhuisje en nog steeds ben ik verrast door de precisie waarmee alles past en klopt. Ik heb wel wat tips overigens …

Tips van Mo voor een perfect resultaat

Ondanks dat Rolife er wel voor zorgt dat alles precies in elkaar past, komt het natuurlijk eropaan of je de tekening goed leest. In mijn enthousiasme ga ik vaak te snel en doe ik aannames. De plaatjes moet je soms echt goed bestuderen. Zo had ik het stoepje in de erker tegen de achterkant aan geplakt, terwijl het tegen de voorkant moet. En het grote naambord moet je ook voor de witte balk plakken. Dan zijn er natuurlijk altijd de fragiele onderdelen, zoals het zwarte karton. Mijn tip, niet uitduwen dan knakt het, maar rond de vorm wegknippen.

Eigen creatieve inbreng is zó leuk!

Dat vind ik nog wel het leukst van de Rolife miniatuurhuisjes, geef er je eigen draai aan! Ik heb bijvoorbeeld de hoofdkleur roze en rood gemaakt en de andere kleuren ondergeschikt laten zijn. De indeling heb ik ook eigenwijs anders gedaan zodat de uitstalling ijsjes niet op de toonbank staat, maar gelijk vooraan. Ik heb ook voor de ingang transparant plastic gedaan tegen het stof. De schakelaar en batterijenhouder heb ik achteraan links gedaan in plaats van onderaan. Zo hoef ik dit bouwpakket van hout niet op zijn kop te houden om het licht aan te doen. Van die dingen! Wil je nog meer tips over deze aanrader, bekijk dan mijn video hier!