Een kijkje in de fabriek van Robotime

Houten statische bouwpakketten van Robotime

Robotime is een van de grootste producenten van houten 3D-bouwpakketten. Denk hierbij natuurlijk aan de bekende diorama's of miniatuurhuisjes van het ondermerk Rolife. En we kennen uiteraard allemaal de statische modellen van auto's en boten van veelal het submerk ROKR. Maar ook houten dieren, plantenpotjes en trendy vintagesteampunk zijn hot!

Robotime heeft ook technisch werkende, houten modellen

Er zijn modellen met radertjes, bijvoorbeeld een stoomlocomotief of een knikkerbaan, maar ook werkende modellen met opwindveren zoals muziekdozen en onder andere rijdende voertuigen zoals een motor. Daarnaast zijn er houten modellen die op batterijen werken. En nee, houten 3D-constructiesets zijn niet specifiek voor kinderen alhoewel die er ook erg veel plezier aan zullen beleven. Maar de grootste klant van Robotime ben jij, de creatieve modelbouwer!

Heel veel knutselpakketten voor heel veel modelbouwers!

Jij bent niet de enige modelbouwer natuurlijk op onze aarde. Hoeveel mensen er verslaafd zijn aan houten DIY-constructiesets weten we niet, maar we weten wel dat de Robotime-bouwpakketten op dit moment in bijna 3000 winkels wereldwijd liggen, dat er ruim 200 dealers in alle 195 landen de knutselpakketten verkopen en dat Robotime al meer dan 400 verschillende modellen heeft ontwikkeld!

20 miljoen onderdelen voor bouwpakketten

Robotime ontwerpt gemiddeld 2 nieuwe modellen, exporteert meer dan 60.000 bouwpakketten en maakt met meer dan 500 werknemers 20 miljoen onderdelen. Dat is best veel per jaar, zul je denken. Nee, niet per jaar, maar per maand!

Hoe worden de constructiekits gemaakt?

Met de nieuwste lasertechnieken worden houten onderdelen voorgesneden in triplex. Jij hoeft ze er alleen maar uit te drukken. Soms zijn er plastic onderdelen nodig, deze worden in mallen gemaakt door de plastic injectie-technologie. Vervolgens worden al deze triplex platen, onderdelen, handleidingen en eventueel gereedschapjes, lijm en verf verpakt om een maand later bij jou in de bus te vallen.

Wil je eens zien hoe zo'n productieproces in zijn werk gaat? Bezoek dan de fabriek in Suzhou City, Jiangsu Province in China. O kom je daar niet dagelijks? Neem dan hier een kijkje in de fabriek!

Houten bouwsetsMiniatuurhuisjesRobotimeRokrRolife