Ervaringsblog: Rolife bouwpakket de happy camper

Constructieset happy camper gebouwd door Monique

Zoals ik inmiddels gewend ben van Robotime.nl had ik het bouwpakket supersnel in huis. Dat vind ik heerlijk. Ik zit me op hun site dan te verlekkeren aan leuke knutselpakketten en zou het zo'n teleurstelling vinden als je dan twee weken of langer moet wachten eer zo'n bouwpakket eens aankomt.

De doos was weer geweldig verzorgd. Als je eens een cadeau wilt geven, dan is zo'n Rolife bouwset echt een aanrader. Het openmaken van de doos heeft iets magisch. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij ga ik kwijlen van al die leuke zakjes met onderdelen, die de belofte van iets heel moois inhouden.

Op zijn Chinees, van achter naar voren

Ik blader dan altijd eerst door de handleiding, want daaraan kan ik zien wat ik allemaal ga maken. Ik bedoel, je ziet wel van alles op de foto's, maar er zijn zoveel details, je kunt niet alles zien. En de details zijn waanzinnig leuk in dit bouwpakket. Om te smullen!

Wat ik opvallend vind aan de Rolife bouwpakketten, is dat ze eerst alle kleinste voorwerpen beschrijven en pas op het allerlaatst de grote constructie. Ik vind dat niet handig, want dan zit ik gedurende de hele bouw met tere voorwerpjes die ik ergens weg moet zetten. Maar de Chinezen lezen van achter naar voren, dus begin ik achter in de handleiding.

Tips bij de happy camper

Ik begon met de constructie van de wanden van de caravan zelf. Toen wilde ik de roze stukken erop plakken, maar dat gaat dan niet meer mooi. Dus snel de panelen weer uit elkaar gehaald en toen ze plat lagen het roze erop gelijmd. Omdat het zilverfolie lastig was om het mooi kreukelvrij erop te krijgen, heb ik alleen het dak en de deur gedaan.

Tips over het zilverfolie en perspex

Overigens, als je de handleiding van voor naar achter leest, normaal westers dus, dan plak je eerst het perspex achter de ramen, daarna het zilverfolie eroverheen, wat je vervolgens moet uitsnijden. Dat is een omgekeerde en erg onhandige werkwijze. Dus werk hier de handleiding van achter naar voren door. Eerst het folie plakken, de ramen eruit snijden en dan het perspex aan de binnenkant plakken.

Geweldige details, je raakt niet uitgekeken!

En als je dan de halve constructie af hebt, dan komen al die schattige details erin. Een hoogslaper, een kookblok met inductie, een aanrechtje met een snoeperig kraantje, en dat is alleen de binnenkant! Daarna bouw je het casco verder af. Buiten creëer je ook de leukste voorwerpjes. Een partygril 'echt' met gloeiende kooltjes en een rooster, een romantisch tafeltje en vergeet niet alle vintagespullen op het dak!

Overigens heb ik de ladder en delen van de imperiaal weggelaten omdat het me niet zo goed lukte het ijzerdraad mooi te krijgen. Ook heb ik de ledschakelaar achter een schuttinkje weggewerkt, dat vond ik handiger. En de caravan heb ik gedraaid op zijn plateau gezet, ik houd niet zo van netjes recht.

Maar dat is nou het leuke van Rolife bouwpakketten, je kunt je eigen creativiteit er geweldig in kwijt! Wil je mij verliefd horen zwijmelen over mijn bouwpakket? Bekijk dan de video hieronder! Of bestel de happy camper natuurlijk om zelf aan de slag te gaan!