Ervaringen van Monique bij knutselen Sam’s Study

Een paar weken geleden kocht ik in een vlaag van verstandsverbijstering een houten bouwpakket, de Starry Night, bij Robotime.nl. Eigenlijk omdat ik niet kon geloven dat je met houten tandwielen een mechaniek kon laten draaien. En ja, het kon wel, en ja het was leuk en ja, het resultaat staat nog steeds te pronken op mijn kast. Ik stuurde mijn ervaringen op naar Robotime.nl en mijn blogje met filmpje werd geplaatst! Ik schreef toen al dat modelbouw mijn nieuwe hobby ging worden en al snuffelend op hun verslavende site, zag ik miniatuurwinkeltjes! Geweldig grappig, schattig en alle superlatieven die ik kon bedenken. Ik kocht Sam's Study!

Ontspannen knutselen

Het is een heel andere tak van modelbouw, namelijk een diorama of tafereeltje in elkaar lijmen. Dat is zó ge-wel-dig leuk! Was het houten bouwpakket soms wat minder makkelijk voor me, dit is écht relaxen. 's Avonds voor de tv plak, fröbel en knutsel ik boekenplanken, boekjes en meubeltjes in elkaar. De lijm is perfect en werkt snel.

Snel en compleet geleverd

Sam's Study is een antiquariaat of een tweedehandsboekenwinkeltje, niet tweedehands boekenwinkeltje, want ik ben de eerste die dit bouwpakket maakt. Ook deze bouwset was er binnen twee dagen en in deze doos zaten zakjes met houten onderdelen om in elkaar te lijmen inclusief twee soorten lijm en verf, een kwast, een pincet, ledverlichting en batterijen!

Ging alles goed?

Je krijgt er een fotohandleiding bij, voorgedrukt patroonpapier en een paar vellen met de 1:1-maten van de onderdelen met de nummers erbij. Alleen kwam ik daar pas achter toen ik klaar was, lol. Ik begreep de logica van de inhoud van de zakjes niet, maar gelukkig wijst alles zich eigenlijk vanzelf. Ik had het overigens niet erg gevonden als het papier voor de doosjes waarmee je de boekenkasten vult iets dikker was geweest.

Eigen creatie

Wat ik megaleuk vind aan dit DIY-miniatuur, is dat er ruimte genoeg is voor eigen initiatief. Ik vind bijvoorbeeld het turquoise kastje erg leuk, maar dat valt weg achter een ander kastje. Dus zet ik de hele kast op zijn kop zodat het blauw beter zichtbaar is. Ook zitten er veel miniatuur-opbergdozen bij die je zelf maakt. Vind ik minder leuk, dus maak ik er boeken van.

Al met al een fantastische ervaring en ik wil een hele winkelstraat!

Wil jij hem ook bouwen? Bestel Sam's Study hier!

KnutselenMiniatuurhuisjesRolife