Is jouw kind ook toe aan een nieuwe hobby? Denk aan een cadeau kinderen!

Bij een cadeau voor kinderen vanaf 8 jaar moet je denken aan houten bouwpakketten die grotere puzzelstukken hebben. Het stimuleert de fijne motoriek en kinderen leren een bouwtekening te lezen. Een handje hulp van volwassenen is wel fijn bij bijvoorbeeld dit konijn of andere leuke dieren.

Het leukste kinder cadeau van een houten bouwpakket kan bewegen …

Denk ook eens aan een STEM cadeau voor kinderen. STEM betekent Science, Technology, Engineering en Mathematics dat vertaald naar het Nederlands is: Wetenschap, Technologie, Techniek en Wiskunde. Spelenderwijs leren kinderen hier erg veel van wat goed is voor het zelfvertrouwen. Topvoorbeeld? Onze keigave, wandelende dinosaurus die reageert op klappen.

Cadeau voor kinderen die moeten leren zich te concentreren

Veel kinderen vinden het lastig om zich te concentreren. Met houten bouwpakketten geen probleem. Je kunt op ieder moment het project stoppen en later weer verdergaan. Dus een kinder cadeau van hout is ideaal. Sterker nog als ze bijvoorbeeld een bulldozer onder hun handen zien groeien, willen ze niet meer stoppen.

Cadeau kind? Dat hoeft niet duur te zijn

Tegenwoordig lijkt het wel of kinder cadeaus steeds duurder worden. Het lijkt of kinderen alleen tevreden zijn met peperdure computerspellen of apparatuur. Toch hè, dat spreekwoord, een kinderhand is gauw gevuld, dat geldt nog steeds met onze houten bouwpakketten. Kids vermaken zich geweldig met bijvoorbeeld het grappige reuzenrad dat écht kan draaien.

Een milieuvriendelijk houten bouwpakket als duurzaam kinder cadeau

Zijn de kinderen wat ouder, denk dan eens aan mechanische bouwpakketten met tandwielen. Superleuk, er beweegt van alles aan! Voor jongens kun je denken aan stoere voertuigen, mooie vliegtuigen of zeilboten. Voor meisjes hebben we zoete muziekdoosjes. Mogen we twee voorbeelden geven? Kijk eens naar de Steam Express en de vrolijke Merry-go-round.

Cadeaus voor oudere kinderen, bouwpakketten van hout erg leuk om samen te maken

Zoek je qualitytime met je kind? Een momentje echt samen om met zijn tweetjes iets op te bouwen? Dan denk je uiteraard aan een miniatuur bouwpakket. Je zet zelf de wanden en voorwerpjes in elkaar. Lekker creatief bezig zijn! Maak samen een miniatuurhuisje van een detective bureau.

Verwen met cadeau kinderen voor alle gelegenheden

Verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis? Examen, communie of gewoon zomaar? Een kinder cadeau is altijd welkom. Een mechanisch bouwpakket verrast bij al deze gelegenheden. Had een ouder kind vanaf 14 jaar liever een computerspel gehad? Als het eenmaal gaat bouwen, zal je verbaasd staan over het enthousiasme waarmee ze bijvoorbeeld deze vlinder of schorpioen maken.

Cadeau voor kinderen die in het autismespectrum zitten

Houten bouwpakketten zijn bijzonder geschikt voor kinderen in het autismespectrum. Het zich moeten concentreren op de bouwhandelingen helpt hen structuur aan te brengen. Ook zijn ze natuurlijk supertrots. Dus een houten bouwpakket als kinder cadeau is voor hen bijzonder geschikt. Lees hier het interview met Nick, 16 jaar, Robotime-modelbouwer in het autismespectrum.

Je leest het, er zijn van allerlei insteken te bedenken voor gave cadeaus voor kinderen.

Robotime Nederland nieuwsbrief

Af en toe sturen wij een nieuwsbrief over bijvoorbeeld nieuwe producten. Vind je het leuk deze te ontvangen? Laat dan je e-mail adres achter. Je kunt je altijd weer eenvoudig uitschrijven!