Monique gaat naar London, de stad waar het allemaal gebeurde

Lang, lang geleden was ik eens in Londen in Engeland en ik werd daar op slag verliefd. Nee, niet op een mens, maar op de geveltjes, de pubs en de sfeer. Het was kerst en ik geloof dat er weinig steden met kerst zó gezellig zijn als London. De antieke winkelpuien die zo uit een verhaaltje van Charles Dickens leken te zijn gestapt, zijn zo gezellig. De prachtige oude kerken en panden. En dan natuurlijk de Theems. Met daarover die ge-wel-dige brug. Van alle oude bruggen is de Towerbridge echt wel een pareltje. Ja, en?

En toen vond ik die sfeer terug op Robotime.nl

Mijn hart sloeg een keertje over toen ik de Towerbridge thuis in de doos kreeg. Ik ging London weer naar huis halen. Dat uitpakken van die doos, nieuwsgierig door de platen van dit houten bouwpakket rommelen, stiekem ruiken aan het hout dat zo lekker ruikt. Ja, een soort fetish is het wel, ja. En dan de eerste stukjes uitdrukken volgens de handleiding. En dan gaat het zo supersnel eigenlijk, dat je binnen no-time al een stuk van de eerste toren van de brug hebt. Fascinerend hoe alles precies in elkaar past.

Alles werkt aan de brug, hij heeft zelfs lampjes en de brug kan open

En die fascinatie blijft en daardoor had ik hem al heel erg snel af. Jammer eigenlijk, want langer genieten had ook prima geweest. Als tips kan ik meegeven dat je even goed moet opletten bij het doorzichtige papier dat dient als ruitjes. Bij mij schoof het mee en dat was onhandig. Ik heb de ronde houtjes flink geschuurd, dan gaan ze er makkelijker in. Ook heb ik iets niet goed gedaan met de lichtjes want mijn draad was te kort, maar de rest brandt leuk!

Ik heb mijn Londen-sfeertje weer in huis kijk maar naar mijn video! Nu ga ik op naar Parijs met de Eiffeltoren